2023-02-24
喺長沙灣MCL睇完戲,八點左右,我諗住喺附近食埋晚飯,完全冇plan食咩。出到戲院門口行咗2分鐘到,就見到呢間餐廳嘅門口好靚!咁啱又唔使等位,所以就決定食呢間!入到入邊,啲裝修真係好靚,打卡一流!🍚 磯煮鮑魚龍蝦湯燴意大利飯 賣相已經好靚,龍蝦湯味好濃,兩隻鮑魚,鮑魚好彈牙,感覺好新鮮!我仲要份量都唔細,仲有上面有一塊黑色網片,唔知係咩黎,但好好食,好香脆!🥩 香煎慢煮美國牛板健伴虎蝦配黑松露燒汁又一份好夠份量嘅牛,牛肉味好濃,蝦夠大隻!我覺得份牛好味過平時食嘅牛小排!🍆 柚子醋漬茄子刺身帶子沙律 一份好特別嘅沙律,有兩粒大大嘅帶子,柚子醋味啱啱好,唔俾太酸!仲有最後,啲菜下面係有一隻原隻茄子!有啲似日式茄子,好味!🍵 - Matcha latte 總結 : 裝修靚,打卡一流。嘢食份量大份,味道又好!我估下次睇完戲,再去食飯,我都會選擇乎呢間!

🍚 磯煮鮑魚龍蝦湯燴意大利飯

🥩 香煎慢煮美國牛板健伴虎蝦配黑松露燒汁