2023-12-20
今日放假約朋友出嚟食個午餐,當大家唔知食乜嘢嘅時候,咁啱見到一間餐廳係波希米亞風格,好啱feel呀~我最鍾意呢個風格嘅餐廳~於是入去試一試,第一眼望見裝修簡潔舒服又有兩個特色位,方便喜歡打卡嘅朋友。我哋叫咗兩客午餐,有餐湯,前菜、主菜同埋一杯特色飲品~我哋選擇咗;香煎比目魚伴鮮果甘巴利醬印度咖喱飯+蜂蜜伯爵茶 $161秘製蘇梅蛋黃醬燒焗美國特級豬梅扒+綠野仙蹤$170先嚟雜菜餐湯,味道濃郁色澤清澈,好有蔬菜味,唔錯。前菜係一客海蜇小冷盤,口感清爽味道豐富帶些少微辣,令你味蕾大開增加食欲。到主菜上場,先講比目魚外皮煎得啱啱好香口,加上肉質鮮嫩,再配搭鮮果香味同埋甘巴利醬咖喱配搭確實不錯~美國特級豬梅扒,份量都唔少,肉質嬌嫩多汁,再配合秘製蘇梅蛋黃醬食完都唔覺得滯,到最後兩杯特飲,一杯叫做綠野仙蹤,原來係綠茶加咖啡,好有綠茶味而咖啡味香濃,兩樣味道加埋一流。另一杯係伯爵紅茶加蜂蜜,伯爵茶同蜂蜜係分開上,可以因自己嘅口味,加上唔同份量嘅蜜糖製成自己鍾意口味嘅伯爵茶,好有啲驚喜~
我最鍾意呢個風格嘅餐廳~
我哋選擇咗;
香煎比目魚伴鮮果甘巴利醬印度咖喱