螢火

Hotaru
虽然疫情关系无咗晚市,但系就黎农历新年都想同屋企人食返餐好嘅😝所以今日我地揾食就揾到黎尖东一间日式铁板烧,疫情期间午市可以食埋晚市套餐,仲有七折优惠架😍餐厅仲有萤幕天灯,可以叫员工比部iPad你写字上去,用黎庆祝生日或者特别日子就岩哂😆 我地都写咗好多个黎玩😂😂讲到要食返餐好嘅,所以我地就叫咗个➡️"龙虾铁板烧套餐"🦞套餐包括有沙津、蒸蛋、澳洲龙虾、清酒煮蚬、鹅肝多士、日本A5和牛厚烧、樱花虾炒饭、炒野菜、味噌汤、甜品,够哂丰富😆首先黎嘅系➡️"麻酱沙津",上面都有两只虾唔失礼架😄再黎就见到师父系铁板上面即场➡️"蒸蛋",再系上面加上鱼子酱,好睇又好食😎黎到重点嘅➡️"龙虾",准备材料嘅时候佢仲识郁架😲 够哂新鲜👍🏻 拉到最后睇到佢赶住去投胎😂食落去肉质结实但非常弹牙,加埋用咗虾膏牛油整嘅酱汁一齐煎够哂惹味👍🏻值得一试➡️"清酒煮蚬",肉质都好嫩,虽然仲有少量沙,但清酒仲加左葱同菊花,食落好清甜 (某猪差d当汤饮埋🤣🤣)之后黎到➡️"鹅肝多士",睇住师父将牛油烧溶比块多士慢慢吸收真系几吸引😋😋 将煎到金黄色嘅鹅肝同酸酸甜甜嘅萝白蓉放上多士,入口即溶又唔会太油腻,相当唔错😝黎到最期待嘅➡️"厚烧A5和

讲到要食返餐好嘅,所以我地就叫咗个➡️"龙虾铁板烧套餐"🦞

首先黎嘅系➡️"麻酱沙津",上面都有两只虾唔失礼架😄

蒸蛋

清酒煮蚬

鹅肝多士

黎到最期待嘅➡️"厚烧A5和牛"🤩 虽然有少少过熟,如果岩岩5成就真系完美,但咬落都仲系好淋,油脂系口入面慢慢散开,牛味好香,
仲有炒过羽衣金蓝,去咗阵草青味,但又可以令到整体口感无咁油腻,好有心思👍🏻加埋日式芥末同炸蒜片都好夹,有多重口味😎
厚烧A5和牛

到➡️"樱花虾炒饭",同一般烧板烧差唔多,但系最后师父会系炒饭上面加上一只岩岩煎熟,仲要脆边嘅日本蛋,将香浓嘅蛋黄同炒饭混和,真系差d碗都食埋😍
樱花虾炒饭

连住炒饭,店员仲会上埋➡️”味噌汤”,同时师父会准备”炒野菜”消消滞👍🏻

最后到➡️"甜品",有咖啡同雪糕可以选择,绿茶雪糕奶味同绿茶味岩岩好,食落好幼滑,食完成餐晚好满足呀!☺️

🔸龙虾铁板烧套餐 ($1190/ 位, 现时晚市套餐有7折)

❗️不定期Giveaway及更多美食分享, Follow Instagram: Foodmarker.hk , 可以比个like我地, 大家的支持好重要😚➡️ https://www.instagram.com/foodmarker.hk/
2022-01-16
用餐时段