2021-06-01
今日突然間想食日本野,於是搵咗觀塘既呢間新派日本菜試試。就睇個名都睇唔出原來啲菜式係咁創新,好過成日食魚生壽司咁悶。一坐低我地就俾個好有氣勢既"龍捲風沙律"吸引住,入面除咗有生菜之外仲有大量沙律醬蟹柳絲同埋中華沙律,撈埋一齊食口感好豐富,亦有少少辣味,真係好開胃,特別係呢啲咁熱既天氣,呢一個沙律真係必食!跟住我地都嗌咗佢地特色既卷物:金龍卷同埋煙花。金龍卷有芝士,炸蝦同埋三文魚,真係估唔到呢三樣野可以咁夾,一啖食落去脆脆地又有三文魚既鮮味,幾種唔同口感都幾特別。煙花就有辣味三文魚同吞拿魚同一啲脆片,本身兩種魚都係我地既至愛,但如果就咁食個口感就會有啲單調,點知佢地諗到加少少脆片落去,成個口感唔同晒,鮮得嚟亦都有唔同既層次。嚟得呢間餐廳又點可以淨係試佢地啲卷物呢,佢地既燒物都好創新。我地嗌咗個黑豚荔枝串燒同燒茄子。真係冇諗過原來荔枝都可以同豬肉一齊燒😂一啖食落去入面有爆汁既感覺,同時荔枝既甜味都同豬肉好夾,真係唔錯。茄子燒都唔簡單,上面加咗啲櫻花蝦同燒汁,同我地平時掃街既燒茄子味道完全唔同,甜甜地都幾好食!最後我地仲嗌咗個三文魚頭湯鍋,成個湯好鮮甜,我地將啲湯全部都飲晒😂好滿足。呢一間餐
呢一間餐廳真係值得推介,鐘意食創新食物既朋友一定要試下!