2008-11-11 19 浏览
兩日一夜深圳之旅後, 攰到不能形容, 幸好還有老公的痛錫, 今晚係灣仔速遞了一盒我最喜愛的金鳳雞批, 令我十分開心, 食時攰意全消, 十分心甜 雖然金鳳的無冰奶茶, 蛋撻, 常餐同菠蘿油都好出名, 但係我覺得名過於實, 而且堂食狹窄擠迫的環境, 態度差的夥計更會令人敬而遠之不過這裡的雞批還是值得一試, 曲奇皮厚香甜無比, 雞肉火腿餡料雖少, 但無損雞批的好味程度, 會令人有一件接一件的魔力 以前我會為這個雞批, 甘願地受少少苦今日真係要多謝老公, 令我有機會回味金鳳雞批的好滋味......原來美食真的會令人感到愉快, 而且享受美食過程時係會令我忘掉所有, 但係美食過後, 我全身還是很攰呢!!!

以前我會為這個雞批, 甘願地受少少苦