2018-11-25 84 浏览
早幾日約咗朋友呢到嚟食芝士雞煲,店舖位於一樓要喺地下嘅門口行樓梯上去。推開大門就見到已經見到有自助火鍋嘅食物擺咗好多出嚟。因為我地食完呢個芝士雞煲,可以自助加湯用黎食火鍋,一鍋兩食。喺坐低等芝士雞煲黎嘅時候,就去睇下有咩火鍋食物。佢呢到為3個區域,第一個有不同嘅丸類、自製水餃、魚皮餃、鯇魚腩、響玲、牛柏葉等。第二個區域就有d熱食同冷盤,當晚就有糯米飯、雜果沙律,仲有綠豆沙等。而第三個區域就有蔬菜同埋麵食,有出前一丁同烏冬。飲品就擺喺雪櫃自助取,夠凍。行完一個圈再坐翻埋位,今晚嘅主角就到達啦!芝士雞煲!雞本身煮左大約5成熟,店員再喺上面加芝士,要留意唔好較咁大火,要慢火,仲要簡唔中攪下佢,如果唔係就會好容易燶底,但係雞肉就未熟。呢個芝士雞煲除咗芝士同雞肉呢兩個主角之外,仲有切咗細細塊嘅煙肉片做配角,加埋上黎真係好夾。當芝士溶化嘅時候,有拉絲嘅效果。雞件都唔錯,唔會整到碎濕濕。食完個芝士雞煲,就出去拎火鍋食材,無咩特別,係牛栢葉太有咬口,好似咬嘅都唔斷咁。響玲都脆,唔會淋哂。仲有好多大電視📺整體來說都唔錯。

飲品就擺喺雪櫃自助取,夠凍。

仲有好多大電視📺

整體來說都唔錯。