2025-01-03 476 浏览
🍜揀咗佢椰子蕃茄湯底,冇諗過非常濃郁嘅蕃茄味一嚟到已經聞到,色澤亦都非常靚仔,睇得出餐廳係新鮮熬製嘅蕃茄湯絕對不是味精湯,食完成個湯底都唔會話非常口渴,整體質素非常高,我哋揀咗六個餸,首先想讚吓佢嘅墨魚丸,墨魚丸質素好高,每一份有兩粒,食落去仲有墨魚肉嘅味道,而且爽口彈牙,朋友都話佢嘅墨魚丸做得唔錯,我亦都鍾意食佢嘅鴨血,係我平時打邊爐必點嘅餸菜,我覺得味道都幾好,而且入口軟身,豬大腸亦都非常有咬口,加埋蕃茄湯嘅味道非常正,牛柏葉亦都新鮮爽脆,非常鍾意佢口感,份量嚟講亦都非常多,另外加咗一個薯粉($5),非常有咬口,而且加埋湯底嘅味道好match!🍜重慶麻辣湯我哋就揀咗小辣,味道嚟講非常好食,而且香辣嘅味道非常足夠,令到所有配料都非常入!我朋友都非常鍾意佢呢一個味道,再加埋芝麻蒜蓉香菜其他嘅配料,令到成個味道更加突出!金菇吸收晒湯底嘅精華,非常好味!另外炸枝竹都係,非常鍾意佢嘅咬口,亦都係一個不錯的選擇,美國肥牛嘅份量都唔少,有五至六件,加埋辣湯底嘅味道都好食,火鍋麵吸收晒重慶湯底嘅味道,而且份量真係好多,我同朋友都差啲食唔晒!🥤酸梅青檸烏龍茶喺餐廳嘅自家製飲品,加埋辣嘢飲,簡直就係g

🥤酸梅青檸烏龍茶喺餐廳嘅自家製飲品,加埋辣嘢飲,簡直就係good, 非常解渴,而且味道絕對唔會好甜,啱晒唔係太鍾意甜嘢嘅我,而且酸酸地非常開胃,價錢嚟講都唔貴!