餐厅: 小黑糖 (宏生大廈)
资讯:

2023-02-07 278 浏览
小黑糖📍尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━好耐好耐就試過小黑糖嘅黑糖珍珠奶茶 當時覺得唔錯 不過今次試嘅呢兩款就比較普通 建議都係嗌返最主打嘅黑糖珍珠系列比較唔會中伏🙊━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🧋紫薯於你 凍 微糖 $30▶︎ 紫色同白色漸變好靚 紫色部分係紫薯味 而白色就係牛奶 最底部仲會有黑糖 不過因為我叫咗微糖所以不太明顯▶︎ 飲落紫薯味好淡 牛奶味都唔出 黑糖嘅甜味都唔足夠 建議最少嗌半糖 不過就唔知黑糖味會唔會蓋過曬其他味道🙉▶︎ 唔太鐘意佢飲落粉感好重 而且係越底粉感就越重🥶好味指數:●◐◯◯◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🧃百香綠茶 L size 微糖 半冰 $28▶︎ L size的確比較大杯 亦見到百香果籽▶︎ 味道不過不失 微糖甜度適中 算係酸甜清爽 不過記憶點不大好味指數:●●●◐◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━到訪日期: 11月中 (下晝)快樂指數😋: ④⑨/①⓪⓪ 性價比: 🌕🌕🌗🌑🌑環境: N/A服務分: N/A再訪意願
小黑糖

▶︎ L size的確比較大杯 亦見到百香果籽
好味指數:●●●◐◯
百香綠茶

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 11月中 (下晝)
快樂指數😋: ④⑨/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌗🌑🌑