2022-01-16 48 浏览
🐽係日本就有食過呢種日式撈麵,係香港終於都有得食啦🤩值得一提既係店入面有三幅牆都係由日本人氣書道家万美親身黎香港畫嫁😌。👅正宗全料東京撈麵($99/M)女仔食既話嗌M size好啦都好夠做🤣同叉燒撈麵既分別就係呢個有埋竹筍同溏心蛋😃肉碎同醬汁好夠撈勻哂成個麵!最怕啲撈麵汁一係太咸一係唔夠味,呢個係岩岩好👍🏻有胡椒味既香辣感,惹味得黎唔會死咸😗個麵係粗身個種,係我中意既口感,而且好掛汁😋叉燒切到細細舊有彈牙感!食左1/3可以再加黑胡椒,再食多少少可以加香醋😌食起嚟無咁膩!店員最尾會問你需唔需要白飯,男仔唔夠飽仲可以拎個飯倒埋落啲汁到撈飯食添🤭。👅明太子忌廉撈麵($89/M)明太子汁幾creamy同香甜啲,一樣都係好濃味🤓有陣咸鮮味!如果明太子味再突出啲會更加正!不過食食下會易有膩感😶

👅正宗全料東京撈麵($99/M)

👅明太子忌廉撈麵($89/M)