2017-04-24 123 浏览
一直都有聽朋友講岩浪天扶良,今日終於去左試下。去到見到已經滿座,好在有訂枱,所以好快可以坐低。由於第一次泥加有選擇困難,所以我都係問經理有咩好介紹,佢就好細心問我地有無咩唔食,然後就逐一介紹呢個刺身二人前係經理幫我安排當日新鮮既飛機貨,其實新鮮既刺身係唔洗多講,一個鮮字係無敵左到食壽司啦, 櫻蝦賴尿蝦壽司,因為我都鍾意食賴尿蝦所以就試一試,而因為本身on top已經有啲櫻蝦料,所以我覺得唔需要點豉油都會好味但估唔到佢入邊原來有膏!即刻想order多幾件嚟食真係好好味燒和牛壽司,和牛上面仲有少少吞拿魚腩,雖然兩者嘅口感唔同但係入口嘅時候出奇地好夾!嚟到岩浪梗係唔少得呢度嘅天婦羅啦。呢度嘅天婦羅相比起出邊嗰啲會冇咁油膩同埋唔會乾爭爭。可以點蘿蔔蓉、咖喱粉、檸檬汁同埋海鹽。今次揀咗其他比較特別嘅例如芝士同埋海膽。從來未食過天婦羅芝士原來真係超正~下次你會在嗌多幾舊天婦羅海膽, 一啖咬落去完全係一口嘅海膽!海膽嘅質素亦都好好,好新鮮另外叫咗一個鐵板和牛燒。來到嘅時候依然聽到啲鐵板的吱吱渣渣聲,佢表示好多肉汁好好味,生熟分量拿捏得好好不得不講下呢個岩浪手卷, 係經理特別推介, 軟綿綿嘅吞拿魚腩配

不得不講下呢個岩浪手卷, 係經理特別推介, 軟綿綿嘅吞拿魚腩配即炸嘅洋蔥條,口感好豐富。影完相果一刻已經嗱嗱聲食如果唔係塊紫菜就會林晒!
最後要左雪糕做甜品一舊豆腐味一舊柚子味, 總結, 會再番轉頭!!
2017-04-14