接老公收工順便係東薈城食埋晚飯先。好耐冇食韓國菜但係我又要減肥,最後去左Banchan and COOK。呢間主要係將輕食文化再結合韓國食物同西餐,好岩我呢啲要減肥唔食得多嘅人。因為實在太肚餓啦!所以一入去就即刻叫咗二人餐,食住醃酸蘿蔔等食物來。果然二人餐冇令我失望~先係頭盤來一個慢煮雞胸肉沙律🥗。原來慢煮了的雞胸肉好好食。雞肉嫩滑得黎又有少許Q彈的口感。即使沒有過多的調味,也很足夠。小食揀了海鮮薄餅。熱辣辣好好食,入面都好足料,唔會好厚粉漿。主菜可於五款內揀兩款。我選了原條鰻魚漢堡配薯條,老公揀了烤牛肉蛋包飯。原條鰻魚夾漢堡真係好吸睛,裏面仲有超嫩滑雞蛋,好貼心有手套提供,咁就可以成個漢堡🍔拎起一啖咬落去😋烤牛肉蛋包飯,店員好明白我心思,一放上枱就問係咪想影相📸️。之後佢會幫手將上面的蛋切開。一切開的瞬間,內裏非常嫩滑的蛋快速地包覆住下面的飯,看著也很享受了。烤牛肉帶上少少甜,而且連飯都撈上了烤牛肉汁,一口把它們吃下去,很滿足。用餐還有飲品和甜品。甜品朱古力蛋捲擺盤十分精緻。二個人好夠食,而且仲有八折優惠,抵呀~

用餐還有飲品和甜品甜品朱古力蛋捲擺盤十分精緻。二個人好夠食,而且仲有八折優惠,抵呀~