2023-12-11
📍尖沙咀 Kaboom相信呢間餐廳好多朋友都聽過,係長期都full Booking,今日終於有機會嚟食🌸。餐廳嘅裝飾好華麗,而且就算坐室內都可以睇到維港海景。今次店員安排咗我哋坐吧枱前面,睇住調酒師表演🤩好滿足❕٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• Kaboom Sharing Platter $248呢味拼盤有好多唔同嘅小食組成,包括魚餅、春卷、雞翼,同腸仔等等,份量十足。而且配有三種唔同嘅醬料,分別係泰式酸辣醬、乳酪醬同千島醬,啱晒唔同口味嘅朋友。• Cereal Butter Prawn $128呢度菜係用咗類似避風塘嘅煮法,但係就加咗麥皮,最方便嘅係蝦肉已經搽好皮,食落啖啖肉,好香口💕。• Sambal Stringray $268魟魚真係比較少食,今次第一次試,口感好特別,佢冇好多細嘅骨,咬落去啖啖肉,而且佢個肉質介乎於雞肉同魚肉中間,好有趣🤪。• Grilled Gai Yang Chicken $238新鮮烤好嘅雞肉,永遠都係最好食嘅,再加埋佢嘅醬汁,個皮超級香脆,而且好開胃。• Damn Pissed off! $108呢杯調酒外型超級有趣,係一個浴缸,再加上面頭嘅泡泡,未飲之前已經充滿觀
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
• Kaboom Sharing Platter $248
• Cereal Butter Prawn $128
• Sambal Stringray $268
• Damn Pissed off! $108
呢杯調酒外型超級有趣,係一個浴缸,再加上面頭嘅泡泡,未飲之前已經充滿觀賞感。入邊嘅調酒配以唔同嘅水果香,非常之有層次同開胃。
• Canloocan $58
因為朋友唔飲得酒,所以就叫咗呢杯mocktail,外型雖然唔算好特別,但係飲上嚟酸酸甜甜好開胃,而且面頭嘅食用花都非常精緻🌸。
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و