2023-04-22
放題就食得多,原來中環有間係專食蠔嘅放題!午市嘅牡蠣放題分咗$398(1小時)同$498(1.5小時)。除咗蠔同帆立貝之外,仲有好多唔同嘅串燒同拉麵烏冬之類。放題飲品亦有唔同嘅汽水同茶類可以選擇😍🔸九宮格前菜 - 落咗order之後,先知道原來每人仲會送一份九宮格前菜小食🤪呢個小食其實一啲都唔小,剩係賣相擺盤已經💯分!入面分別有象拔蚌刺身、牡蠣刺身、燒鱔、天婦羅配吞拿魚蓉、月見燒鳥丸等等。呢個鳥丸配上日本生雞蛋,真係perfect match冇得輸!另外最欣賞佢嘅迷你茶漬飯,湯底充滿蠔味,非常鮮甜!🔸 牡蠣刺身 - 配上土佐酢啫喱,加少少檸檬汁,入口超creamy! 而且都幾大隻,好新鮮!🔸燒牡蠣 / 帆立貝 - 個人比較喜歡燒,感覺上燒蠔更加大隻,入口漲卜卜咁口感豐富🤤 餐廳仲提供咗幾款醬料, 有蒜蓉、XO醬同孜然醬,唔同口味蛋種食法。🔸各類串燒 - 差唔多每款都叫咗黎試,整體十分高質!特別推介燒腩片,超香油脂又爽口👍🏼