成日行尖沙咀食黎食去都系个d,今日试下啲好少食既野,就系印度菜!平时食亲既印度菜都系咖哩鸡,咖哩牛之类,今次超级破格,食素!入黎之前我都好惊,心谂印度野食素会系咩呢?整到好似肉咁?原来又唔系㖞。我地叫左个starter,我本身以为好似墨西哥脆片咁,原来完全唔同!呢一个系喺脆片上载满左粟米,蕃茄,少量芫茜同红石榴,淋上一个酸酸甜甜既sauce,入到口一阵先feel 到有少少辣。呢个starter 我可以比9/10分一来个卖相已经好靓,打卡一流。味道方面亦都好合我心意,仲要又健康,我真心超级喜欢呢个。之后我地叫左个烤磨菇,又系一来个卖相超级讨好一咬,原来入面酿左野,我唔完全知道入面有咩,不过我食到应该有羊奶芝士喺入面,几特别,系心思既制作。之后我地仲叫左个芝士菠菜,印度既芝士菠菜系将菠菜打成溶做咖哩咁食,入面有一旧旧cottage cheese 🧀 。呢一个又系惊喜之作,个菠菜咖哩好好食,一啲都唔辣,唔腻,配合个薄饼真系有食唔停口既感觉而个cottage cheese 软软的,好易入口,佢仲唔孤寒有好多旧,我觉得叫多个薄饼𩠌都得添!另外不得不提佢装修好靓,好有民族感觉,唔似得一般印度菜,打

呢个starter 我可以比9/10分

之后我地叫左个烤磨菇,又系一来个卖相超级讨好

另外不得不提佢装修好靓,好有民族感觉,唔似得一般印度菜,打卡又系一流

仲有中文menu

总结,我觉得呢间印度野真系比左好大surprise 我,又好食又健康,我觉得仲好过中式既素食店,味道同卖相都好就高分,我下次会再带多啲朋友黎试!
  • Crispy  corn  basket