朗屏西铁站下面行远啲,有间专食日式食品嘅食店,成日都听到佢个名,觉得好特别,今次终于第一次食到,觉得好高质!都几多食物嘅选择,样样都好吸引,忍唔住叫多咗😂招牌蒲烧鳗鱼定食(原条)✨✨见佢个鳗鱼系推介,咁就配埋个定食。定食有埋啲小菜、饭同汤!饭上面有啲饭素,捞埋一齐食,几好食!而且珍珠米好饱肚!味增汤好饮,入面有唔少萝卜,增加咗汤嘅甜味,而且入面有几粒蛤,都增加咗唔少鲜味,好饮!渍物同前茶都好食,当开胃菜唔错。一送上嚟真系吓亲,鳗鱼真系好大条,仲要极厚肉!食落嘅鱼骨唔算多,肉质都系有弹性同嫩嘅;配埋酱汁味道极好!高质!!七味唐扬炸鸡✨✨小食叫咗个炸鸡,炸鸡每嚿都算大件,外脆,而且粉浆唔厚;鸡肉好滑,而且唔会干。食得出鸡腌嘅时都应该有用啲姜之类,所以食落味道都好好。熊本和牛串✨✨串烧真系要大推熊本和牛串!肉质好软,多汁,而且烧到出晒油,一放入口啲牛味同油脂味喺个口入而喷发,真系好好食!最后上埋个烧鸡泡鱼,都好好食,有啲焦香!呢个份量,呢个质素,真系少数cp值高嘅日式小店!绝对有下次下下次同下下下次。

都几多食物嘅选择,样样都好吸引,忍唔住叫多咗😂

招牌蒲烧鳗鱼定食(原条)✨✨
招牌蒲烧鳗鱼

见佢个鳗鱼系推介,咁就配埋个定食。定食有埋啲小菜、饭同汤!

饭上面有啲饭素,捞埋一齐食,几好食!而且珍珠米好饱肚!

渍物同前茶都好食,当开胃菜唔错。

七味唐扬炸鸡✨✨
七味唐扬炸鸡

小食叫咗个炸鸡炸鸡每嚿都算大件,外脆,而且粉浆唔厚;鸡肉好滑,而且唔会干。食得出鸡腌嘅时都应该有用啲姜之类,所以食落味道都好好。

熊本和牛串✨✨
熊本和牛串

最后上埋个烧鸡泡鱼,都好好食,有啲焦香!

等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
招牌蒲烧鳗鱼