2021-04-10 0 浏览
最近先发现呢间匿藏元朗嘅平价日式定食店简单唔花巧,就做日式定食室内地方偏小,陈设都系日本动画餐牌写明8款主食都可配上定食套餐由$60至$122都有,丰俭由人,最贵都唔算好贵,都可负担得起加$30包含前菜、渍物、煎茶、味噌汤、珍珠米,甚丰富前菜简单,但有别於一般定食选用胡麻酱配玉子豆腐、调味海蜇,几开胃味噌汤含豆腐粒、冬菇片,唔算太咸,有味噌香重有杯煎茶,比较清淡,略有茶香,呷下口会发现稍有菊花香套餐用日式托盘,摆盘精致招牌蒲烧鳗鱼$72/半条鳗鱼份量算适中,总算肥美嫩滑,够厚肉烧制时火喉控制得好,鱼皮焦脆,鱼肉弹牙,无骨有油脂香,唔太肥腻,酱汁略有微微甘甜旁边有大量爽脆椰菜丝沙律,可解腻珍珠米饭份量充足,暖笠笠,饱满+烟韧,有少量紫菜碎点缀日式和风牛肉$60 捞饭一流,牛肉舖满一大碗,份量足够牛肉入味,牛肉汁唔太咸配料有清甜洋葱、香葱,洒上用作调味嘅七味粉整体带香辣,味道提升厚烧玉子$30/4件仅略有甜味,甜味唔重,有足够蛋香味,尚算滑溜配少量酱汁+木鱼碎+紫菜整体增加层次感,画面够丰富味淋鸡泡鱼干$42 烧得香口,表面有惹味烧汁,咸中带甜色泽光鲜,表面稍硬身,入口逐渐变软,并非乾柴感
最近先发现呢间匿藏元朗嘅平价日式定食店
简单唔花巧,就做日式定食
室内地方偏小,陈设都系日本动画
餐牌写明8款主食都可配上定食套餐
加$30包含前菜、渍物、煎茶、味噌汤、珍珠米,甚丰富

前菜简单,但有别於一般定食
选用胡麻酱配玉子豆腐、调味海蜇,几开胃
味噌汤含豆腐粒、冬菇片,唔算太咸,有味噌香
重有杯煎茶,比较清淡,略有茶香,呷下口会发现稍有菊花香
套餐用日式托盘,摆盘精致

招牌蒲烧鳗鱼$72/半条
鳗鱼份量算适中,总算肥美嫩滑,够厚肉
烧制时火喉控制得好,鱼皮焦脆,鱼肉弹牙,无骨
有油脂香,唔太肥腻,酱汁略有微微甘甜
旁边有大量爽脆椰菜丝沙律,可解腻
珍珠米饭份量充足,暖笠笠,饱满+烟韧,有少量紫菜碎点缀
招牌蒲烧鳗鱼

日式和风牛肉$60
捞饭一流,牛肉舖满一大碗,份量足够
牛肉入味,牛肉汁唔太咸
配料有清甜洋葱、香葱,洒上用作调味嘅七味粉
整体带香辣,味道提升
日式和风牛肉

厚烧玉子$30/4件
仅略有甜味,甜味唔重,有足够蛋香味,尚算滑溜
配少量酱汁+木鱼碎+紫菜
整体增加层次感,画面够丰富

味淋鸡泡鱼干$42
烧得香口,表面有惹味烧汁,咸中带甜
色泽光鲜,表面稍硬身,入口逐渐变软,并非乾柴感觉
配沙律酱可减低烧制鱼干渗出嘅咸味
日式和风牛肉
鸡泡鱼干
2K
2021-02-15 2519 浏览
「稚」可算元朗数一数二的日式小店,它受深不少食客喜爱,即使需要稍稍等候入座,大家毫不介意。今天亦不例外,为了吃好吃的,付出些许耐性不算甚麽回事。「稚」的午市定价廉物美,由50元至72元不等,定食包括前菜,煎茶,味噌汤及珍珠米,极度丰盛,我跟朋友分别选吃和风牛肉定食和招牌蒲烧鳗鱼定食。是日前菜为胡麻酱青瓜,胡麻酱青瓜非常清爽,扮演一个开胃的角色。味噌汤一上桌马上有一股浓郁的味噌香扑鼻而来,味噌汤轻易捞到豆腐和冬菇,完全不死咸。和风牛肉定食太棒了,大碗里摆了满满牛肉,光看就很爽。和风牛肉煮得入味,加上香辣的七味粉,和风牛肉味道超有层次,还有洋葱的甜味,即使吃再多也不会有腻口感,这和风牛肉挺厉害。我另加10元升级做猫饭,猫饭简直是神之诱惑,热呼呼的珍珠米上的木鱼丝正在跳舞,我欣赏了一下,趁还有温度时赶快下肚。煎茶蛮好喝的,淡淡的茶色闻来茶香十足,所以别被它清淡的外表骗了。朋友强烈建议点招牌蒲烧鳗鱼定食,鳗鱼有够巨大,跟她想象的相符,厚度令她大感满意。鳗鱼肥厚,鱼皮焦脆带点黏嘴甘甜的胶质,鳗鱼肉质松软细致,咸甜酱汁使鳗鱼甜味提升,发挥得淋漓尽致,好吃。

2021-02-11 1052 浏览
元朗嘅小店卧虎藏龙, 其中呢一间位於西铁站附近嘅「稚」, 系一张非常亲民嘅居酒屋。 价钱贴地不特止, cp值亦相当之高。一个和式定食都只系60蚊左右, 质素亦同样有保证。所以亦得到好多年青人同埋网民嘅推介。今日离开元朗, 就试下佢呢度好出名嘅招牌蒲烧鳗鱼猫饭。 一个鳗鱼定食包含咗大大条嘅蒲汁烧鳗鱼, 一睇卖相都已经知道鳗鱼劲之吸引。鳗鱼肉厚肥美, 而且肉质弹牙结实, 绝对唔系平价货咁样淋pat pat。 而且最重要系烧得非常之香口, 鳗鱼本身属於比较肥美嘅鱼, 烧炙过後油脂爆发, 满口都是鱼油嘅香气。再加上淋上咗鳗鱼汁, 美味非常。再讲下呢碗猫饭, 可谓店舖嘅名物, 猫饭其实系日本人平时最简单嘅饭, 以前大多用嚟喂猫。热辣辣嘅白饭上面加上咗大量嘅木鱼丝同紫菜。 木鱼丝系热辣辣嘅白饭上面蠕动, 个人喜欢加上少少面豉汤一同吃, 热辣辣相当满足。另外定食仲包含了一碗面豉汤,面豉汤味道唔会太咸, 但又有面豉嘅香。加上热辣辣嘅日本茶作结,消腻解滞。估唔到细细嘅小店都能够将蒲烧鳗鱼整得咁高质素, 下次必定要试下其他。

所以亦得到好多年青人同埋网民嘅推介。

另外定食仲包含了一碗面豉汤,

面豉汤味道唔会太咸, 但又有面豉嘅香。

加上热辣辣嘅日本茶作结,消腻解滞。

2020-11-10 2059 浏览
今天屋企人不在家没饭吃,所以跟妹妹外出吃饭,路过这餐餐厅看完餐牌後感觉不错,就选这间餐厅来作晚餐了!看到餐牌有鳗鱼我就不能忍了,所以叫了原条鳗鱼和汁煮猪软骨,再加一份小吃。招牌蒲烧鳗鱼(原条)(122元)(+30元转定食)一送到,鳗鱼真的很大条,差不多快跟餐盘一样长了,而且我看到店员在送餐前更加用火枪烧一下鳗鱼的表面,帮鳗鱼增加了焦香感,这个好评!鳗鱼吃起来味道很好,有浓浓的蒲汁味,鳗鱼肉比较厚,而且充满油脂,吃进口後口里尽是鳗鱼的香味和鱼油的甘甜味,配上弹牙的珍珠米,真的令人一口接一口停不下来!吃到最後,只能感慨为什麽饭是那麽少!定食还配有蘑茹味噌汤,这里加了大量的蘑茹为味噌汤增添了鲜味,味道不错!前菜是带点辣味的青瓜,吃起来很特别。最後是煎茶,喝起来不会太浓,但刚好能解解鳗鱼的油腻感,不错!汁煮猪软骨(70元)(+30元转定食)这个送上的时候,真的令人充满食慾,饭上全是满满的猪软骨,还盖有邪恶的芝士,而且这个也有被店员用火枪烧过表面,那个焦香感真的令人慾罢不能!猪软骨经过长时间的炖煮,已经变得软烂,不用吹灰之力就可以挟开猪软骨,而猪软骨本身的油脂更是已经入口即熔的感觉,满口都猪肉的

招牌蒲烧鳗鱼(原条)(122元)(+30元转定食)
招牌蒲烧鳗鱼(原条)

汁煮猪软骨(70元)(+30元转定食)
这个送上的时候,真的令人充满食慾,饭上全是满满的猪软骨,还盖有邪恶的芝士,而且这个也有被店员用火枪烧过表面,那个焦香感真的令人慾罢不能!猪软骨经过长时间的炖煮,已经变得软烂,不用吹灰之力就可以挟开猪软骨,而猪软骨本身的油脂更是已经入口即熔的感觉,满口都猪肉的香味!这个用作拌饭真的是一流!不过就可能会有人会感到比较油腻,但店员也有提供腌萝卜,腌姜和煎茶,更好地帮你解腻!
汁煮猪软骨

厚烧玉子(4件)(28元)
这个可以说是日本料理的家常小菜,每一份都加入了大量鸡蛋和高汤,所以你既能吃到鸡蛋的香味,也能吃到一丝丝的甜味,再配上酱汁,木鱼碎和紫菜,为玉子烧增加了不同的味道和口感,值得一试!
厚烧玉子(4件)
2020-11-09
汁煮猪软骨
厚烧玉子(4件)
2020-11-05 248 浏览
唔好睇小元朗小店「稚」外表平平无奇,其实系深藏不露,令人食过翻寻味!见到餐牌上嘅午市定食,每款都好吸引,我最终拣咗个👉🏻招牌蒲烧鳗鱼定食,我见到可以加$10由珍珠米转做猫饭/茶渍饭/汤乌冬,我就拣咗茶渍饭!我仲拣咗个流心芝士年糕!可能我近期食得太多减醣餐,需要啲邪恶芝士冲击我嘅味蕾🤣招牌蒲烧鳗鱼定食放喺我面前,我先搅匀个味噌汤,估唔到汤入面有几片冬菇片,咬落好鲜!而青瓜片做前菜,表面有啲蒜粒,食落浓香清爽,好特别!夹起旧鳗鱼,软硬厚度适中👍🏻我最怕厚身加硬兼有好多软骨嘅鳗鱼,但呢个鳗鱼拣得好好,好juice,仲有好多油脂,大大刺激起我食慾,加上个茶渍饭,饭上加上木鱼丝同紫菜丝,用料相当丰富,令口感更加层次😋食食吓突然谂起四年前去过福冈时食过鳗鱼茶渍饭,好好食!但当我食咗「稚」嘅鳗鱼茶渍饭,仲好食过日本嗰个,食完返唔到转头!我仲话系叫少饭,但我都差唔多食哂啲饭,真系忍唔住一啖又一啖咁食😋😋😋流心芝士年糕名符其实,一咬芝士不断流出嚟,食得慢啲都接唔住呀🤣我以前都有食过嗰啲流心芝士年糕,但从来都未有过芝士流出嚟罗!呢度食真系好得,劲好食😋😋😋难得有咁用心制作食物嘅小店,大至定食好味到不得了,

味噌汤
前菜
而青瓜片做前菜,表面有啲蒜粒,食落浓香清爽,好特别!
茶渍饭
流心芝士年糕
难得有咁用心制作食物嘅小店,大至定食好味到不得了,小至前菜都会刺激起食慾!睇得出师傅喺拣选食材嘅用心❤️厉害👍🏻我会继续支持你哋🙌🏻🙌🏻
P.S店员哥哥服务好好,俾人感觉好窝心👏🏻
味噌汤
前菜
茶渍饭
  • 蒲烧鳗鱼
今日收工去左大西北搵朋友, 顺便食埋晚餐先番屋企! 最後拣左系大街旁边嘅一间日本餐厅<稚>, 一入到去就见到大大少少80至90後嘅动漫, 充满着童年回忆! 小妹同朋友点左一人一个主食再追加做定食🍱, 入面会有埋前菜, 渍物, 煎茶, 味噌汤同珍珠米!😊🌟芝麻酱玉子豆腐/香辣带子裙边凉拌玉子豆腐口感清凉, 岩哂e家嘅天气, 带子裙边几爽脆, 食落辣辣地几开胃🌟味噌汤🌟和风紫菜吉列猪扒吉列猪扒炸粉唔厚, 外层酥脆, 猪肉软腍有肉汁, 单食已经几好味!🌟海塩烧鲭鱼鲭鱼表面焦香微脆, 食落肉嫩唔腥, 有少少鱼油溢出!

🌟芝麻酱玉子豆腐/香辣带子裙边

🌟味噌汤

🌟和风紫菜吉列猪扒

🌟海塩烧鲭鱼
鲭鱼表面焦香微脆, 食落肉嫩唔腥, 有少少鱼油溢出!
2021-03-29
2021-03-23 109 浏览
🎐较早前告知朋友,元朗有一间日式小店 ,制作有水准的食品🎏朋友很有兴趣光顾,那天中午12点前已到达,等它开门,皆因制作需时,可能约20分钟或以上,为免多人等候太久,所以即入即叫「香烤鸡扒定食」,可选蜜糖/照烧/日式咖喱🔰香烤鸡扒定食(蜜糖)$58,水准依然🤩🔰蜜糖鸡扒,将鸡扒放在烤网上,慢慢翻烤,将鸡皮的油迫出,故鸡皮烤得薄脆香口,最後翻烤时,将蜜糖扫在扒上,美味的蜜糖鸡扒呈现眼前🔰白饭里有惹味的烧肉汁和少许紫菜条🔰面豉汤,味道合我胃口,不像坊间的偏咸。今天很幸运,汤里的小豆腐粒和菇粒比平时的多😁
🎐较早前告知朋友,元朗有一间日式小店 ,制作有水准的食品

🔰香烤鸡扒定食(蜜糖)$58,水准依然🤩
香烤鸡扒定食(蜜糖)

蜜糖鸡扒

🔰白饭里有惹味的烧肉汁和少许紫菜条
白饭

面豉汤
香烤鸡扒定食(蜜糖)
蜜糖鸡扒
白饭
面豉汤
今日Day off入左元朗探个朋友,夜晚佢话带我去食价钱亲民既好野😆原来系呢间的的色色装修好日本风既日本餐厅🍱🍛我地叫左半条招牌蒲烧鳗鱼定食,和风紫菜吉列猪扒定食同埋一份厚烧玉子~一上菜就觉得真系好有系日本食野既感觉,托盘上面有齐前菜,渍物,煎茶,味噌汤,主菜同埋靓靓既珍珠饭,见到就开胃😍味噌汤几鲜味唔会太咸👍鳗鱼烧得好香,个汁送饭一流😋肉质肥美,半条份量都唔少😁吉列猪扒岩岩炸起劲香脆,炸粉唔会太厚,食落完全唔油腻👍 配左个类似日式酸梅既酱汁就更加开胃👏厚烧玉子几滑,本身都够味,搭配沙律酱同酸梅汁就有另一种风味😊地头虫街坊果然无介绍错🤗
原来系呢间的的色色装修好日本风既日本餐厅🍱🍛
半条招牌蒲烧鳗鱼定食

半条招牌蒲烧鳗鱼定食

味噌汤几鲜味唔会太咸👍
鳗鱼烧得好香,个汁送饭一流😋
肉质肥美,半条份量都唔少😁

地头虫街坊果然无介绍错🤗
  • 味噌汤
  • 面豉汤
  • 浦烧鳗鱼
2021-03-22 45 浏览
好日都唔入元朗 一入梗系要突登search下有咩好野食啦🤪见呢间小店都几多人推荐一於试试佢 位置亦唔算好搵 兜兜转转左几圈先搵到 🥢 招牌蒲烧鳗鱼(半条) $72谂唔到食咩既 绝对推荐呢款招牌菜💕鳗鱼层皮烧到有焦香 肉质都系嫩滑 完全食唔到腥味 加埋甜甜地酱汁好好食!🥢 汁煮猪软骨 $70猪软骨好淋亦又好入味 仲要大大旧 份量唔少 送饭一流🥢 定食 +$30定食有前菜 煎茶 味增汤 珍珠米4样💭另外我地加左$10再转做茶渍饭 前後total要$40·前菜系麻酱豆腐🙈豆腐好滑 加埋芝麻酱调味仲开胃·味增汤唔算咸仲要有冬菇同豆腐粒调下味咁 ·完全无後悔+$10转茶渍饭 口感好丰富 配料亦都好多 个味道好夹 食完一啖又一啖 饱晒😬

🥢 招牌蒲烧鳗鱼(半条) $72

·味增汤唔算咸仲要有冬菇同豆腐粒调下味咁
·完全无後悔+$10转茶渍饭 口感好丰富 配料亦都好多
个味道好夹 食完一啖又一啖 饱晒😬
2021-03-16 146 浏览
今日难得放假,同朋友喺朗屏行完,搵到间日式小店入去试吓个lunch,入到去座位唔多,好彩我哋系平日两点嘅时间所以唔驶等好耐,职员都好有礼貌!Menu可以拣嘅款都唔少,我就拣咗一个蒲烧鳗鱼定食平日食真系好抵,另外佢哋都有假日午市定食,佢系好食嘅鳗鱼烧得来外面有少少脆肉质好厚,佢呢个系半条,但系其实都好够。我几锺意佢个汤,味增汤但放左唔少冬菇🙆🏻‍♀️仲有惊喜嘅位就系个饭,佢有得拣转猫饭、茶渍饭或者乌冬不过我冇特别加我朋友食另外一个定食就试咗猫饭都几特别(佢系有埋紫菜木鱼花日本酱油同牛油)但系我食普通珍珠米嘅饭佢都煮得好好。一个定食我觉得饭系最重要呢个位我觉得高分❤️地铁站行过嚟又方便我谂我都会好快再嚟🙆🏻‍♀️😊
今日难得放假,
同朋友喺朗屏行完,
搵到间日式小店入去试吓个lunch,
入到去座位唔多,
好彩我哋系平日两点嘅时间所以唔驶等好耐,
职员都好有礼貌!

Menu可以拣嘅款都唔少,
我就拣咗一个蒲烧鳗鱼定食
蒲烧鳗鱼定食

平日食真系好抵,另外佢哋都有假日午市定食,
佢系好食嘅鳗鱼烧得来外面有少少脆肉质好厚,
佢呢个系半条,但系其实都好够。
我几锺意佢个汤,
味增汤但放左唔少冬菇🙆🏻‍♀️
仲有惊喜嘅位就系个饭,
佢有得拣转猫饭、茶渍饭或者乌冬不过我冇特别加
我朋友食另外一个定食就试咗猫饭都几特别
(佢系有埋紫菜木鱼花日本酱油同牛油)
但系我食普通珍珠米嘅饭佢都煮得好好。
一个定食我觉得饭系最重要呢个位我觉得高分❤️

地铁站行过嚟又方便我谂我都会好快再嚟🙆🏻‍♀️😊

和风牛肉定食(猫饭)
2021-03-16
蒲烧鳗鱼定食
和风牛肉定食(猫饭)
2021-03-16 72 浏览
同朋友食lunch 见到一间有好有日式风格既小店Lunch又唔算啊决定一试Lunch set都有几多选择啊我叫左和风牛肉定食+猫饭猫饭系多咗紫菜,木鱼花,日本酱油,牛油成个饭香左好多啊!定食有个香菇汤 牛肉系有小小甜味 牛都好滑 好开胃啊朋友叫咗蒲烧鳗鱼定食本身我自己唔食鳗鱼嘅但系朋友话好好食叫我试吓点知原来真系好好食😋完全冇腥味好香鳗鱼味!好似日本食果种咁香估唔到会有咁好既质数!因为食既多数都系好难食所以我有惊喜呢
同朋友食lunch
见到一间有好有日式风格既小店
Lunch又唔算啊
决定一试

Lunch set都有几多选择啊

我叫左和风牛肉定食+猫饭
猫饭系多咗紫菜,木鱼花,日本酱油,牛油
成个饭香左好多啊!
定食有个香菇汤

但系朋友话好好食叫我试吓
点知原来真系好好食😋
完全冇腥味

好香鳗鱼味!好似日本食果种咁香
估唔到会有咁好既质数!
因为食既多数都系好难食
所以我有惊喜呢
2K
2021-03-13 127 浏览
好耐无黎稚到食啦,是日咁啱过黎呢边,顺便食个午餐先。无黎一排,餐牌无乜转喎,价钱比起旧年都系加左两蚊咋。点左招牌蒲烧鳗鱼定食,再转左做猫饭。饮啖面豉汤先,咸咸鲜鲜几好味,入面仲有菇菇㗎。午市定食鳗鱼有半条,卖相几靓。鳗鱼厚身好肥美,个皮烟烟韧韧有咬口,加上甜酱汁好味呀。系猫饭呀~加十蚊就可以转食啦。饭入面加左紫菜,木鱼,酱油同牛油,混埋一齐好好味,就算无餸都可以食到几碗!仲有个前菜小青瓜,咸咸地仲有小小辣味几得意㗎。最後饮埋杯茶够完美。晏少少去人唔多,可以慢慢叹个午餐。
好耐无黎稚到食啦,是日咁啱过黎呢边,顺便食个午餐先。
无黎一排,餐牌无乜转喎,价钱比起旧年都系加左两蚊咋。
点左招牌蒲烧鳗鱼定食,再转左做猫饭。
饮啖面豉汤先,咸咸鲜鲜几好味,入面仲有菇菇㗎。
午市定食鳗鱼有半条,卖相几靓。
鳗鱼厚身好肥美,个皮烟烟韧韧有咬口,加上甜酱汁好味呀。
系猫饭呀~加十蚊就可以转食啦。
仲有个前菜小青瓜,咸咸地仲有小小辣味几得意㗎。
最後饮埋杯茶够完美。

晏少少去人唔多,可以慢慢叹个午餐。
2021-03-09
2021-02-24 197 浏览
自从第四波之後都好少出街食饭,公司要人清假,难得平日放假,所以就出街搵下啲少去嘅地方觅食。.🍴汁煮猪软骨定食猪软骨好稔,入味,但唔会柴,渍物有加分,惊喜嘅系紫苏叶,配上定食,一流,而家份量都好多。🍴招牌蒲烧鳗鱼定食配猫饭鳗鱼大大条,油脂重,但略嫌烧汁过多,有啲太甜。猫饭好特别,第一次听呢个名,饭上面有紫菜、木鱼花、日本酱油同牛油,配搭好好,不过一定要搅拌均匀,如果唔系会一啖好咸,一啖无乜味,配搭新鲜好味。全部定食都附送前菜、煎菜同味噌汤。是日前菜系胡麻青瓜,胡麻酱配青瓜系经典不败组合。味噌汤有好味菇菇,不过略嫌太咸。🍴玉子烧有4旧,不过不失,甜甜的。整体黎讲,食物质素不错,店内装潢带点旧日本风味,而且有几幅有名的动画puzzle,引起90後肥A嘅共鸣。
🍴汁煮猪软骨定食

🍴招牌蒲烧鳗鱼定食配猫饭

🍴玉子烧
有4旧,不过不失,甜甜的。

2021-02-22
  • 猫饭
2021-02-19 288 浏览
上年年尾去食,同小朋友一齐去的。有点失望,味道算几好,但又贵又细份好出名嘅猫饭要加钱叫set再加廿几蚊先食到。居酒屋格局但无酒卖,每枱限期1.5小时。唔会再去惩罚。

唔会再去惩罚。
猫饭
2021-02-16 123 浏览
记得1、2年前系柳川食左个$3xx-4xx嘅鳗鱼饭💸 咁耐无得去旅行,身痕想系香港搵间日本餐厅,平平地食个鳗鱼饭。见呢间餐厅咁多後生仔女排队,应该系正嘢,咁就试下啦~ 排左15分钟队,终於入座❤️招牌蒲烧鳗鱼定食 $72🥗 前菜:配饭食都唔错,感觉清新健康啲~🥣 味噌汤:有好多🍄,清甜而唔咸🐟 鳗鱼:酱汁香甜,但唔会腻;鳗鱼肥美,鲜甜而唔腥,份量都唔少💯 系🇯🇵嘅味道🥲🍚 珍珠米:饭粒饱满,装得几多下😂🍵 煎茶:食完饭清下个口,解下滞~15分钟就KO左个餐😋 好嘢系值得等待嘅!

招牌蒲烧鳗鱼定食 $72
🥗 前菜:配饭食都唔错,感觉清新健康啲~
🥣 味噌汤:有好多🍄,清甜而唔咸
🍚 珍珠米:饭粒饱满,装得几多下😂
🍵 煎茶:食完饭清下个口,解下滞~

15分钟就KO左个餐😋 好嘢系值得等待嘅!