元朗想搵日本野食有好推介!💃🏻价钱吾贵品质高绝对值得Encore尤其配菜特别惊喜💯✨虽然细细间但系坐得好舒服全程仲要播住日文歌📣考有feel💫💫💫❐ 汁煮猪软骨定食🍱 $70+$30评分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ 💁🏻‍♀️推介❗⟰汁煮猪软骨就咁睇都已经觉得好好味烧到好香💦本身既烧汁煮加埋个面既沙律酱劲夹又开胃,个人觉得有d似日式大阪烧既感觉✨⟰咬落吾会硬,炆到又淋又入味仲有肉汁渗出❗️整体份量都几多餸饭一流🌟好钟意佢个配菜有玉子,芝麻酱椰菜丝同渍物红黄萝卜⟰主食+$30配定食🍱有前菜、渍物、煎茶、味噌汤同珍珠米饭,非常丰富而且质素好惊喜💥⟰前菜系芝麻酱玉子豆腐好特别,豆腐好滑配上日本芝麻酱超正❗️渍物系海蜇,咬落爽口烟韧💥个汁系平时日式螺肉个只汁劲正✨⟰味噌汤唔太浓咸啖适中仲有好多野菌系底🍄⟰珍珠米饭大大碗软硬度岩岩好🍚加埋饭素无得顶❐ 豚肉生姜烧🍱 $42+$30评分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ⟰烧豚肉好特别用咗猪颈肉嘅位置,食落弹牙肥瘦均匀好香口🥘⟰姜味吾会好浓但食落慢慢渗出黎💦整体少少似面豉汁味加埋姜味好开胃✨⟰豚肉嘅份量极多,配菜洋葱🧅鲜甜入味送饭一

❐ 汁煮猪软骨定食🍱 $70+$30
⟰味噌汤唔太浓咸啖适中仲有好多野菌系底🍄
⟰珍珠米饭大大碗软硬度岩岩好🍚加埋饭素无得顶

❐ 豚肉生姜烧🍱 $42+$30
评分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯
⟰烧豚肉好特别用咗猪颈肉嘅位置,食落弹牙肥瘦均匀好香口🥘
⟰豚肉嘅份量极多,配菜洋葱🧅鲜甜入味送饭一流🍚💯至於定食个配菜同上面一样咁出色🌟

❐ 味淋鱼干🍜 $42
评分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ 💁🏻‍♀️推介❗
⟰其实即系鸡泡鱼干黎到嘅时候新鲜烧起香喷喷🌟呢次系小妹第一次食鸡泡鱼干💫一吃即爱上❗️
⟰份量多两个人都够食点埋沙律酱食超夹系好开胃既小食✨

⟰外皮烧到香脆但系吾会油💫
⟰咬落肉质鲜嫩之余仲充满肉汁💦
⟰鸡翼腌到好入味仲有少少辣惹味十分🌶

🍚推介指数
☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☹ (10为最高)
  • 豚肉生姜烧定食
  • 汁煮猪软骨定食
  • 味淋鱼干
2021-04-12 4286 浏览
黎到元朗国真系好多选择,花多眼乱。不过朋友介绍一间食日式定食的餐厅 – 「稚」。由西铁站朗屏站落车後,沿天桥一直到餐厅,都不算难找。朋友推介性价比颇高的日式定食,我们点了两款试试。1.招牌蒲烧鳗鱼- 半条$72 >>>转定食 + $30 = $1022.日式和风牛肉 - $60 >>>转定食 + $30 = $90***定食是包括了(前菜·渍物·煎茶·味增汤·珍珠米)前菜: 除了麻酱玉子豆付是我的喜好,最令我惊喜是似海哲,又似带子裙边的小食,加了一点似麻辣的秘制汁,很香佷特别! 非常开胃!味增汤: 这个味增汤,里面的蘑菇绝不吝啬,入面的蘑菇令汤更鲜甜,继前菜再次加分。主食: 平时我是不太喜好鳗鱼,因为有些餐厅煮出来的鳗鱼会有种似铁锈的味道。但这个真的是出乎意外地味道很好,面上用火枪烧过,增加了一份焦香的味道,没有铁锈味,而且鱼比较厚身而且有汁,半条份量都不少,爱上了这个鳗鱼,完全对鳗鱼改观,绝对推介及好评。主食: 日式和风牛肉肉味浓郁,面上还加上香辣七味粉,提升了牛肉的味道。份量之多,一啖肉一啖饭,吃完了整碗饭都还有牛肉剩,真的很厉害!

***定食是包括了(前菜·渍物·煎茶·味增汤·珍珠米)

最後埋单,餐厅是没有加一服务费,$200有找吃到这个质素的定食,真的非常抵食!
2021-04-08
2021-04-10 1852 浏览
最近先发现呢间匿藏元朗嘅平价日式定食店简单唔花巧,就做日式定食室内地方偏小,陈设都系日本动画餐牌写明8款主食都可配上定食套餐由$60至$122都有,丰俭由人,最贵都唔算好贵,都可负担得起加$30包含前菜、渍物、煎茶、味噌汤、珍珠米,甚丰富前菜简单,但有别於一般定食选用胡麻酱配玉子豆腐、调味海蜇,几开胃味噌汤含豆腐粒、冬菇片,唔算太咸,有味噌香重有杯煎茶,比较清淡,略有茶香,呷下口会发现稍有菊花香套餐用日式托盘,摆盘精致招牌蒲烧鳗鱼$72/半条鳗鱼份量算适中,总算肥美嫩滑,够厚肉烧制时火喉控制得好,鱼皮焦脆,鱼肉弹牙,无骨有油脂香,唔太肥腻,酱汁略有微微甘甜旁边有大量爽脆椰菜丝沙律,可解腻珍珠米饭份量充足,暖笠笠,饱满+烟韧,有少量紫菜碎点缀日式和风牛肉$60 捞饭一流,牛肉舖满一大碗,份量足够牛肉入味,牛肉汁唔太咸配料有清甜洋葱、香葱,洒上用作调味嘅七味粉整体带香辣,味道提升厚烧玉子$30/4件仅略有甜味,甜味唔重,有足够蛋香味,尚算滑溜配少量酱汁+木鱼碎+紫菜整体增加层次感,画面够丰富味淋鸡泡鱼干$42 烧得香口,表面有惹味烧汁,咸中带甜色泽光鲜,表面稍硬身,入口逐渐变软,并非乾柴感
最近先发现呢间匿藏元朗嘅平价日式定食店
简单唔花巧,就做日式定食
室内地方偏小,陈设都系日本动画
餐牌写明8款主食都可配上定食套餐
加$30包含前菜、渍物、煎茶、味噌汤、珍珠米,甚丰富

前菜简单,但有别於一般定食
选用胡麻酱配玉子豆腐、调味海蜇,几开胃
味噌汤含豆腐粒、冬菇片,唔算太咸,有味噌香
重有杯煎茶,比较清淡,略有茶香,呷下口会发现稍有菊花香
套餐用日式托盘,摆盘精致

招牌蒲烧鳗鱼$72/半条
鳗鱼份量算适中,总算肥美嫩滑,够厚肉
烧制时火喉控制得好,鱼皮焦脆,鱼肉弹牙,无骨
有油脂香,唔太肥腻,酱汁略有微微甘甜
旁边有大量爽脆椰菜丝沙律,可解腻
珍珠米饭份量充足,暖笠笠,饱满+烟韧,有少量紫菜碎点缀
招牌蒲烧鳗鱼

日式和风牛肉$60
捞饭一流,牛肉舖满一大碗,份量足够
牛肉入味,牛肉汁唔太咸
配料有清甜洋葱、香葱,洒上用作调味嘅七味粉
整体带香辣,味道提升
日式和风牛肉

厚烧玉子$30/4件
仅略有甜味,甜味唔重,有足够蛋香味,尚算滑溜
配少量酱汁+木鱼碎+紫菜
整体增加层次感,画面够丰富
厚烧玉子

味淋鸡泡鱼干$42
烧得香口,表面有惹味烧汁,咸中带甜
色泽光鲜,表面稍硬身,入口逐渐变软,并非乾柴感觉
配沙律酱可减低烧制鱼干渗出嘅咸味
厚烧玉子
鸡泡鱼干
2K
2021-02-15 3845 浏览
「稚」可算元朗数一数二的日式小店,它受深不少食客喜爱,即使需要稍稍等候入座,大家毫不介意。今天亦不例外,为了吃好吃的,付出些许耐性不算甚麽回事。「稚」的午市定价廉物美,由50元至72元不等,定食包括前菜,煎茶,味噌汤及珍珠米,极度丰盛,我跟朋友分别选吃和风牛肉定食和招牌蒲烧鳗鱼定食。是日前菜为胡麻酱青瓜,胡麻酱青瓜非常清爽,扮演一个开胃的角色。味噌汤一上桌马上有一股浓郁的味噌香扑鼻而来,味噌汤轻易捞到豆腐和冬菇,完全不死咸。和风牛肉定食太棒了,大碗里摆了满满牛肉,光看就很爽。和风牛肉煮得入味,加上香辣的七味粉,和风牛肉味道超有层次,还有洋葱的甜味,即使吃再多也不会有腻口感,这和风牛肉挺厉害。我另加10元升级做猫饭,猫饭简直是神之诱惑,热呼呼的珍珠米上的木鱼丝正在跳舞,我欣赏了一下,趁还有温度时赶快下肚。煎茶蛮好喝的,淡淡的茶色闻来茶香十足,所以别被它清淡的外表骗了。朋友强烈建议点招牌蒲烧鳗鱼定食,鳗鱼有够巨大,跟她想象的相符,厚度令她大感满意。鳗鱼肥厚,鱼皮焦脆带点黏嘴甘甜的胶质,鳗鱼肉质松软细致,咸甜酱汁使鳗鱼甜味提升,发挥得淋漓尽致,好吃。

2021-02-11 1927 浏览
元朗嘅小店卧虎藏龙, 其中呢一间位於西铁站附近嘅「稚」, 系一张非常亲民嘅居酒屋。 价钱贴地不特止, cp值亦相当之高。一个和式定食都只系60蚊左右, 质素亦同样有保证。所以亦得到好多年青人同埋网民嘅推介。今日离开元朗, 就试下佢呢度好出名嘅招牌蒲烧鳗鱼猫饭。 一个鳗鱼定食包含咗大大条嘅蒲汁烧鳗鱼, 一睇卖相都已经知道鳗鱼劲之吸引。鳗鱼肉厚肥美, 而且肉质弹牙结实, 绝对唔系平价货咁样淋pat pat。 而且最重要系烧得非常之香口, 鳗鱼本身属於比较肥美嘅鱼, 烧炙过後油脂爆发, 满口都是鱼油嘅香气。再加上淋上咗鳗鱼汁, 美味非常。再讲下呢碗猫饭, 可谓店舖嘅名物, 猫饭其实系日本人平时最简单嘅饭, 以前大多用嚟喂猫。热辣辣嘅白饭上面加上咗大量嘅木鱼丝同紫菜。 木鱼丝系热辣辣嘅白饭上面蠕动, 个人喜欢加上少少面豉汤一同吃, 热辣辣相当满足。另外定食仲包含了一碗面豉汤,面豉汤味道唔会太咸, 但又有面豉嘅香。加上热辣辣嘅日本茶作结,消腻解滞。估唔到细细嘅小店都能够将蒲烧鳗鱼整得咁高质素, 下次必定要试下其他。

所以亦得到好多年青人同埋网民嘅推介。

另外定食仲包含了一碗面豉汤,

面豉汤味道唔会太咸, 但又有面豉嘅香。

加上热辣辣嘅日本茶作结,消腻解滞。

• 招牌蒲烧鳗鱼定食
2021-07-18 0 浏览
返工经过元朗同同事见到呢间日式野好似唔错所以就试吓啦~餐厅细细间入到去都好日式feel 听住日文歌望住墙上日式海报虽然餐厅细间但系都好多嘢食 坐得都舒服首先点左一个原条招牌蒲烧鳗鱼定食 再加猫饭鳗鱼真系大大条 鳗鱼超级厚肉,好似食紧鱼扒一样啖啖肉,仲散发住鳗鱼的甘香用黎餸猫饭一流第一次食猫饭 原来系将木鱼 紫菜 放喺饭上面 捞匀佢食 味道又唔错喎点咗几串串烧 鸡软骨好爽口 熊本和牛大大串 入口即溶😋厚烧玉子又系超好味 $30 有4件 超抵食酥炸生蚝 $38外脆内软 蚝味好香 一啲腥臭味都冇最後仲点左个原只汁烧鱿鱼筒 $68超大条鱿鱼 🦑 同同事两个人食食吓越来越多每一样都好好味 好似去咗日本嘅感觉值得推荐
返工经过元朗

虽然餐厅细间
但系都好多嘢食 坐得都舒服

首先点左一个原条招牌蒲烧鳗鱼定食 再加猫饭
鳗鱼真系大大条
鳗鱼超级厚肉,好似食紧鱼扒一样啖啖肉,仲散发住鳗鱼的甘香
用黎餸猫饭一流

同同事两个人食食吓越来越多
每一样都好好味 好似去咗日本嘅感觉
值得推荐

2021-07-16 0 浏览
#哈比四围食 #元朗 #元朗美食🥚玉子烧好好味,甜度熟度无得弹,用心制作,所以最迟上台,食完唔系太饱都想叫多一份。🐮和风牛肉定食肉量十足抵食,甜咸味较得岩岩好,汁捞饭都唔会有浓味感觉🐟蒲烧鳗鱼定食鳗鱼整块烧得岩岩好,肉质嫩,口感好,鳗鱼汁渗埋入肉内🐱猫饭👍🏻员工提醒!要衬热捞匀食紫菜、木鱼丝腍咗难均衡搅拌用料份量足够,单靠两款料捞饭都唔会唔够味.➡ 稚 (元朗)元朗俊贤坊18号权益大楼3号舖.

#哈比四围食 #元朗 #元朗美食

🥚玉子烧

🐮和风牛肉定食
肉量十足抵食,甜咸味较得岩岩好,汁捞饭都唔会有浓味感觉

🐟蒲烧鳗鱼定食
鳗鱼整块烧得岩岩好,肉质嫩,口感好,鳗鱼汁渗埋入肉内

🐱猫饭
👍🏻员工提醒!要衬热捞匀食
紫菜、木鱼丝腍咗难均衡搅拌
用料份量足够,单靠两款料捞饭都唔会唔够味
➡ 稚 (元朗)
元朗俊贤坊18号权益大楼3号舖

2021-07-15 0 浏览
约左朋友食饭,又唔知食咩好,朋友介绍左呢间<稚>日本菜餐厅,佢话之前黎试过,觉得唔错,今次带细佬黎见识下咁话~原条招牌鳗鱼($122+$30转定食)鳗鱼差唔多成尺长😂,外面烧到焦香,而且非常肥美,啖啖肉,加上甜甜既鳗鱼汁,食落非常满足。跟餐既小食有烟韧既带子裙边同滑嘟嘟既麻酱玉子豆腐。另外伴碟菜仲有椰菜丝沙律同我好锺意食既福神渍,加上面豉汤,非常丰富,如果一个人食,我可能都食唔哂🤔酥炸生蚝($38)生蚝外层粉浆炸到脆卜卜,里面岩岩好熟,蚝身都够肥美芝麻鸡翼($42)鸡翼外脆内嫩,咬落肉汁丰富厚烧玉子($30)将玉子撒上砂糖,再用火枪烧出一层焦糖脆皮,一口咬落先系薄薄既糖衣,之後就到软绵绵既玉子,感觉有d似小时候食既冰糖胡芦

原条招牌鳗鱼($122+$30转定食)

酥炸生蚝($38)
生蚝外层粉浆炸到脆卜卜,里面岩岩好熟,蚝身都够肥美

芝麻鸡翼($42)
鸡翼外脆内嫩,咬落肉汁丰富

厚烧玉子($30)
2021-07-14 0 浏览
公司附近有间和食屋,我常常光顾,面积虽小,但食物质素不错,又平又好食。今日点了🐱蒲烧鳗鱼定食$72鳗鱼饭是我的最爱,因为真的好抵食!鳗鱼大大块,软绵绵,很香的蒲烧烧汁味,配饭一流!面豉汤也很足料,清甜好味!🐱豚肉生姜烧定食$60豚肉肥瘦适中,非常入味,和煮到软软的洋葱一起吃,甜甜的很开胃。🐱流心芝士年糕$28年糕外层很松脆,芝士流心很香、很软绵绵。一口一个正好不会太腻。🐱两个定食的白饭转猫饭$10@加了很多紫菜、木鱼花後饭的口感味道丰富了起来,牛油和酱油的搭配令饭吃起来很香。店内有一些少年漫画的装饰,喜欢日本漫画的我觉得特别有亲切感。

今日点了
🐱蒲烧鳗鱼定食$72
🐱豚肉生姜烧定食$60

🐱流心芝士年糕$28

🐱两个定食的白饭转猫饭$10@

2021-07-13 0 浏览
今日响元朗附近收工,附近都系茶餐厅,但突然见到有间日本餐厅,俾佢吸引左,於是入去食晚餐😊🌟 芝麻鸡翼 x 流心芝士年糕 ($42 & $28)芝麻鸡翼即叫即炸,外层炸得香脆,肉质嫩滑,而且无雪藏嘅味道,调味刚刚好,唔会太咸😋芝士年糕都系即叫即炸,芝士香浓,而且流心,做到拉丝既效果,外层皮软熟,必点😋😋🌟 蟹膏蚬肉炒饭 ($98)即叫即炒,好有镬气,炒饭唔会太咸,而且粒粒分明,加上用海鲜炒,好香嘅海鲜味,加上蟹膏浓郁,蚬肉新鲜,而且无沙,加埋葱花同酱油炒,香味十足,价钱亦都唔贵😋😋🌟 大阪烧 ($78)好耐无去日本🇯🇵,见到大阪烧於是即刻点,果然无令我失望,酱汁,紫菜,木鱼铺满全个大阪烧,而且大份,粉浆调教得岩岩好😋😋

🌟 芝麻鸡翼 x 流心芝士年糕 ($42 & $28)

芝麻鸡翼
流心芝士年糕

🌟 蟹膏蚬肉炒饭 ($98)

蟹膏蚬肉炒饭

🌟 大阪烧 ($78)

大阪烧
2021-07-13
芝麻鸡翼
流心芝士年糕
蟹膏蚬肉炒饭
大阪烧
2021-07-12 8 浏览
呢期女朋友返工好辛苦,日日OT惨惨猪,夜左收工都带左佢黎左元朗行街街,乱行行到去朗屏站,本身谂住求其食d野,求其乱入左依间叫「稚」既日本餐厅,点知超有惊喜!唔好睇佢门口细细唔起眼,估唔到食物系咁有诚意!一坐低已经劲开心,入面好多动漫野,有幅油画系集合左好几套动漫角色人物!劲正(毒男发作)。讲返正题,前菜我地叫左溏心蛋,芝麻鸡翼,主菜叫左个蟹膏蚬肉炒饭,牛油杂菌炒帆立贝。自家制溏心蛋:甜而不漏,熟度啱啱好(因为女朋友好憎d太生既蛋),凉凉地好开胃!芝麻鸡翼:我地一致觉得系非常非常非常之好食!外表睇落系普通既煎鸡翼,但佢系半煎炸,表皮劲爆脆,锁住晒入面d肉汁,热辣辣正到脾。最後连个鸡翼尖都要「损」到乾乾净净,依个系必食推介!牛油杂菌炒帆立贝:黎到第一个反应系,份量超多,食极都仲有菇。金菇好香好入味,女朋友超中意,我自己就最中意帆立贝,所谓细细粒容易食,CP值够晒高!蟹膏蚬肉炒饭:超多蚬,超多蚬,系超多蚬,多到好似唔洗钱咁,净系依点已经诚意满分!!炒饭系用日本珍珠米炒,够晒乾身粒粒分明,仲有d木鱼同粟米粒,入口口感一流。总结:完全无估到随便行入一间餐厅会咁有惊喜,俾足料一d都无渣摊,CP值高

总结:完全无估到随便行入一间餐厅会咁有惊喜,俾足料一d都无渣摊,CP值高,尤其系个鸡翼,大家真系一定要试。
女朋友食完都开心晒,希望佢可以快d搞掂公司d野,可以轻轻松松放下假!等我下次可以再带佢食好西减下压啦。
2021-07-10
在元朗,日本食物多不胜数。除了大热omakase,其实也有很多日式小店价廉物美。今次要介绍的,就是为位置隐蔽的日式餐厅「稚」,没有浮夸的门面,更吸引街坊帮衬。老板特别喜欢日本漫画,墙上挂有90年代男儿当入樽、海贼王的画作,童心未泯,可能餐厅名为「稚」就是这个原因。午市套餐有8款,由$50-78不等,有鸡、牛、猪、鱼选择,都能够顾及不同食客所需,总有一款适合你。今次点了蒲汁鳗鱼及和风牛肉定食,均包一碗珍珠米饭、餐前小食麻酱青瓜、香菇面豉汤,另加饮品。1.蒲汁鳗鱼定食 6/10 ($78)鳗鱼酱汁充足,甜甜的,喜欢这个汁送饭的朋友一定喜欢。鳗鱼虽薄身,份量也有一只手掌大。2.和风牛肉定食 7/10 ($50)肥牛嫩,易入口,配上七味粉,少少辣,更惹味。眼见这间餐厅做很多外卖,应该是亲民品质及价钱吸引到街坊支持。实而不华就是小店的生活之道。

1.蒲汁鳗鱼定食 6/10 ($78)

2.和风牛肉定食 7/10 ($50)
肥牛嫩,易入口,配上七味粉,少少辣,更惹味。

蒲汁鳗鱼定食
和风牛肉定食
和风牛肉定食
2021-07-10 13 浏览
#元朗 💃假期同妈妈到元朗闲逛, 叹个晚餐再回家! 途经舅父曾经开店的地方, 发现有间日式小店, 试试吧! 🥚厚烧玉子 $30/4件 ~ 有啲功底! 肉子烧好考功夫的, 外边微焦, 内里软滑不过火, VERY GOOD! 🐥芝麻鸡翼 $42/3只 ~ 鸡翼肉好厚, 外皮炸得香脆, 无雪味, 洒上大量芝麻, 好香啊!🦪黄金酱烧蚝 $28/2只 ~ 蚝乃妈妈至爱, 作为乖囡的我, 当然将蚝全数比晒妈妈食喇! 🦀蟹膏蚬肉炒饭 $98 ~ 一般餐厅都会将蟹膏放面, 怕食客以为无落同埋显示份量之多! 但呢间店家无有怕, 直接将蟹膏同炒! 蚬肉份量多, 食得出蟹膏的鲜味! 💁‍♀️店面不大, 店员亲切有礼, 食物质素中上, 价格优惠, 赞!

2021-07-05 36 浏览
稚呢间日式小店都几难搵🤣去到既时候都搵左一排先搵到佢系边,入面嘅座位比较少,所以如果假日去嘅话就可能要排队。呢度嘅午市定食都几抵食,又有前菜,又有味噌汤,仲有煎茶同埋珍珠米,价钱都系五十至七十蚊左右。 见到网上都几多正平,食完之後果然冇令我失望😍又好食又抵食! 1⃣️和风牛肉定食($50)前菜系青瓜,加上一啲胡麻酱,食落几清爽几开胃。和风牛肉份量都几多,加上一啲煮得入味既洋葱同埋面头洒上七味粉,几惹味。酱汁甜甜咸咸咁,拌饭食一流!另外呢度嘅饭系珍珠米,好有饭香,加上一啲饭素,好食😋仲有味噌汤同埋煎茶,味道正正常常冇咩特别🤣但系五十蚊有成个定食食,仲要质素都好唔错,真系好抵食!  2⃣️蒲烧鳗鱼定食($72)见到佢嘅餐牌有写推介呢款,咁梗系要试吓啦!定食一样有跟啱啱上面嗰款嗰啲嘢,主角蒲烧鳗鱼好厚肉、肉质够淋,有少少碎骨,但系绝对可以接受。鳗鱼汁比得好足,加上爽脆嘅椰菜丝做装饰同伴菜,非常唔错🤤

1⃣️和风牛肉定食($50)
蒲烧鳗鱼定食

2⃣️蒲烧鳗鱼定食($72)
  • 和风牛肉定食
2021-07-02 22 浏览
蒲烧鳗鱼定食 其实就系正常鳗鱼味,冇咩特别,肉唔算好多,同埋佢偏多骨。另外佢有配汤同前菜,味道都系正正常常,$72呢个价钱都尚算合理。猫饭呢个要加$10转,其实都几贵,因为佢冇咩特别。佢冇咩牛油味,好难捞得均匀,而且调味唔够,可以再重手啲。章鱼小丸子 其实食得出系急冻嘢,佢都几细粒下。不过佢好多紫菜同木鱼碎,所以味道方面都好够。其他评价:佢座位唔多,如果住喺附近都可以试吓,特登去就冇咁嘅必要啦,同埋都见到要排队嘅。

猫饭

章鱼小丸子