2021-11-14
我今日去尖沙咀行街,尖沙咀附近好多嘢食,經常都會同老婆去食西餐,因為我比較鍾意啲又浪漫格調比較好嘅餐廳,今日老婆好醒目帶咗嚟食呢間LAB EAT restaurant & Bar地點位於金巴利道87號,位置就喺佐敦,尖沙咀中間非常方便,去到餐廳門口見到裝修非常之有格調而且係好浪漫,入到去職員好有禮貌招呼,每張枱上面都有支蠟燭暗暗地但係有一點光,🥰好似同老婆啱啱拍拖咁,🤪覺得十分之浪漫,淨係個環境已經可以比5粒星Urchin Toast 海膽多士好正,多士烤到好香脆,😍配上啲新鮮嘅海膽,令到海膽嘅鮮味更加突出🤩French Quail Leg 法式鵪鶉,鵪鶉調味得好好,🥳入口肉質非常嫩滑,有少少煙燻嘅味道,又唔會油膩,😙而且份量都幾多,平時出去好少食到呢款食物,好滿意😜M5 Wagyu Rib Eye 呢個一定係重點推介,一塊厚厚嘅和牛😎煮到七成熟,職員一拎到過嚟已經聞到好香嘅牛肉味,入口即溶,肉質鬆化,🤩根本唔需要任何調味,因為本身牛肉已經好靚味道好香,😋如果想令到牛肉味更加突出,旁邊有少少海鹽沾小小😌可以令到個牛肉味道更加突出Strawberry Shaker 一杯好香士多啤梨味嘅
Strawberry Shaker 一杯好香士多啤梨味嘅Cocktail,😁最上一層嘅奶泡沫好香好厚,帶少少Baileys同 vodka 嘅味道 好易入口,😁好耐未試過飲杯咁好味Cocktail,望到已經非常吸引😊夠晒特別
呢餐西餐真係非常之滿意,☺️環境真係舒適浪漫,店員態度又好,😚最重要食物嘅質素十分之高,所以想推介比其他人