好食 好食 好食‼️‼️ 重要野要讲3次 又抵食又好食既居酒屋真系卖少见少 今日系佐敦 就揾到呢间新开张既居酒屋🇯🇵仲有传统居酒屋既挖洞座位 加上布置 背景音乐系艺妓既歌 店员老板亲切细心既招呼 到上菜既次序节奏 所有野都真系令你好似去左日本居酒屋既感觉😭同平时去居酒屋一样 一坐低当然有前菜同叫饮品先 今日既前菜系千切大根☺️ 一道非常传统既日本家庭前菜 用上红萝卜丝 大根丝 蒟蒻同豆皮制作而成😛 甜甜的好开胃👍🏻 去居酒屋又点可以唔饮生啤?宜家新张期间$68一大杯Suntory生啤仲要买1送1 好冰冻好正丫🍻 接住落泥等我逐一介绍我地食左既野啦👅前菜:1. 蒜头渍🧄 平时好少跨越到心理关口成粒蒜头食既我都觉得好正🤩 一直都知道食蒜头其实对身体好 不过因为个种辛辣口感入唔到口 呢个蒜头渍完全无个种辣味 口感好爽脆 仲带有味噌味醂既甜味 好值得试😛2. 酒盗芝士 老板推介试既果然名不虚传😆 系芝士上放上呑拿鱼等内藏发酵而成既酱料 入口第一下好浓味 之后芝士系口中溶化 再饮啖生啤 真系超夹😍3. 𩽾𩾌鱼肝 口感好细嫩 本来已经好鲜甜 加上少少醋 份外甜美🤤4. 雪花石蚝 开业优惠$18 一只咋😱

前菜:

4. 雪花石蚝 开业优惠$18 一只咋😱 比平时食既法国蚝 呢只蚝味更加浓一点 好抵食👅👅

刺身寿司
1. 日本缟鲹池鱼薄切 又系开业优惠 只需$168🤩 薄切池鱼透明 色泽均匀 口感爽脆😋 可以拣沾佢地既醋或寿司豉油 我地都觉得点醋更能带出池鱼既鲜甜味同鱼油既香味🤤👍🏻
日本缟鲹池鱼薄切

2. 北海道海胆寿司🍣 海胆 好 鲜 甜👅大大片橘红色既海胆味道好浓 加上少少即磨wasabi 真系好正😍

串烧
1. 牛舌 必食推介 $35可以食到咁好食咁高质既牛舌真系好幸福🥰 好厚有口感 调味火候都满分💯
2. 鸡全翼 金黄色香脆既鸡皮下系嫩滑多汁既鸡翼 烧得又系岩岩好好正😋
3. 鸡皮 唔驶讲 加少少柠檬汁 送啤酒 一流🍻
4. 鲜鸡肾 一样系送酒佳品👍🏻

一品料理
1. 田乐豆腐 系炸豆腐上加上面豉酱 风味独特 豆腐香脆内嫩滑 好有惊喜😍
田乐豆腐

2. 冲绳苦瓜炒豚肉 真心好似番左冲绳食咁 鸡蛋超滑 苦瓜回甘 仲有豚肉同豆皮 好惹味好正宗🤤
冲绳苦瓜炒豚肉

总括而言 呢间居酒屋真系好有惊喜 食物味道一流 价钱合理 服务贴心 真系可以带比人番左日本既感觉🌟
日本缟鲹池鱼薄切
  • 冲绳苦瓜炒豚肉