焱丸水產

Flame Japanese Cuisine
2024-04-17 128 浏览
同朋友喺尖沙嘴行完街,大家都不约而同咁话想食日本嘢,于是就拣咗呢间焱丸水产啦- 本鲔(吞拿鱼🍣)盛合:呢个盛合真系好正好正!鱼肉鲜嫩,口感好滑。钟意食吞拿鱼嘅必点。- 银鳕鱼🐟西京烧:银鳕鱼西京烧都好出色!鱼肉鲜嫩多汁,烧得恰到好处,外皮金黄酥脆,内里仍然保持著柔软嘅口感。配合西京烧酱汁,味道更加香浓!- 清酒煮白蛤锅:呢个清酒煮白蛤锅真系好开胃!白蛤新鲜弹牙,清酒带出白蛤嘅鲜甜味道,同时又带有一丝微醺嘅感觉,值得一试!- 鲍鱼壳烧:呢个鲍鱼壳烧真系有惊喜!鲍鱼好新鲜,上碟前系仲郁紧嘅。烧完之后,鲍鱼外皮香脆,内里保持鲜嫩,加强咗口感同风味。- 蟹味噌甲罗烧:呢个蟹味噌甲罗烧真系超正!蟹肉鲜甜,蟹肉嘅鲜味跟焦香结合,味道更加浓郁。每一口都好滋味。- 焱丸号寿司🍱:招牌菜,每次必点,寿司饭口感好好,而上面嘅配料亦好好味,包括海胆,蟹肉等,每一口都带嚟唔同嘅风味。