2021-01-13 33 浏览
Menu好豐富,點左日式燒牛肉定食,牛肉稍稍過熟,但風味濃郁,味道方面唔錯,個飯有𡁻口,係我鍾意嘅口感,沙律泡芙不過不失。重點左富士山、火山、青龍卷同煙花,外表已經勁吸引,係打卡之選,味道亦相當唔錯,富士山有蟹柳、牛油果、鰻魚同脆脆,咬落去層次好豐富飯亦片爽口醬汁非常足夠,濃郁得來有牛油果中和,食多幾件都唔會太跩,火山大致上同富士山差唔多只係食材上面呢有唔同,一樣有爽口嘅感覺,來自青瓜嘅爽脆,而上面嘅蟹柳亦夾雜左帶子,所以口感上面會有啲啲唔同,二煙花上面嘅吞拿魚呢啲醬嘅量啱啱好,唔會冚左吞拿魚嘅味,口感亦都相當順滑,而當中青龍卷最得我心,因為佢嘅外層係牛油果,一入口已經比牛油果嘅清新籠罩着,飯包住嘅係鰻魚,軟腍而且有鰻魚嘅香氣,有雙重順滑嘅口感,而且非常之清新。整體來講短襪嘅表現都非常出色,餐廳環境亦都唔錯,地方雖然唔大,但座位都幾闊落,啱晒一班人食飯!