餐厅: 香江花月 (百誠大廈)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-08-29 147 浏览
朋友生日想食哩間靚靚火銅,一班人去食就岩晒。因為人多先可以食到多款式菜。去到已經係咁影相,好多打卡位,仲要係懷舊主題裝飾,好靚呀。跟住見到每枱既菜式擺盤好靚呀。近門口左手邊仲有間波波七彩球打卡房,記住去打卡呀,超靚架。就黎到中秋節仲要有兔仔添呀。好開心呀。😋美顏花膠雞鍋 $238哩個都有少少花膠可以食,不過味道唔算好出,比較淡口,鍾意清淡既朋友。但係女士多數都會覺得比較美顏😋花雕豬肚鍋 $168哩個就重味少少,都有不少豬肚同咸菜,味道唔錯,放入哩個鍋嘅食物都入晒味😋香江拼 (全牛)$788 哩個簡直係打卡必揀,好靚囉。全部都係牛,大部份都係靚牛,亦有少少內臟,所以滾嘅時間要留意,有d唔可以滾太耐,可能幾秒就足夠,會較爽。有款白色既薄片好好味,好爽😋牛舌 $78哩個係另外加既,平時都好少打邊爐食牛舌,今次就試下,佢都切到薄片,味道好有牛味同爽,牛舌最緊要爽先好食,唔錯😋炸魚皮 $48哩個好出色,新鮮炸既,同平時好一般好硬果隻係好大分別,好酥脆,好好味😋南乳墨魚丸 $78😋椰芋墨魚丸 $78😋鹹蛋黃墨魚丸 $78以上三款食既時候完全食唔出咩味,總覺得好熟悉既味道,食完要睇返單先知道分別,鍾

😋美顏花膠雞鍋 $238

😋花雕豬肚鍋 $168

😋香江拼 (全牛)$788

😋牛舌 $78

😋炸魚皮 $48

😋南乳墨魚丸 $78
😋椰芋墨魚丸 $78
😋鹹蛋黃墨魚丸 $78

以上三款食既時候完全食唔出咩味,總覺得好熟悉既味道,食完要睇返單先知道分別,鍾意重口味朋友就岩晒

😋蝦滑 $68
😋白蘿蔔件 $38
😋鮮淮山件 $38
😋蜂巢豆腐 $48
😋白鱔片 $88

以上食物都中規中矩,但食材全部都係新鮮同中上貨色

😋竹蔗茅根 $88
😋酸梅湯 $88

哩兩款都好飲,個人口味鍾意淡,哩個少少甜

😋切餅費 $100

總結哩度樣樣野都好講究,要靚,無論室內裝修到杯杯碟碟,連洗手間入邊都好靚
。你會不停咁打卡影相。值得一大班朋友黎食,不過佢既梳化就好軟同埋比較窄,腳長既朋友就可能辛苦少少。

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5分為滿分)

香江花月 (佐敦)
佐敦佐敦道35號百誠大廈2樓

#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #佐敦美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner #打邊爐 #火鍋 #香江花月 #打卡