2012-01-17 7 浏览
一班豬朋狗友,網上發現這間用炭爐燒烤和打邊爐的檔子,沙田又就腳,就決定一試。打邊爐,燒烤同時幫襯。點知,食物貴到喊,$38一碟蜆,得3隻,仲要有沙粟米差唔多$30得三四舊d牛柳粒、蟶子、乜都貴到爆燈。味道就過得去,用料都ok,但未至於去到依個價錢,至於炭爐燒........... 燒烤就如同一般的bbq味道,未見得特別香左定點而打邊爐,更加同平日的無分別,而且豬骨湯底更有點淡,名過其實。人頭$380,最大問題係在座5個人,無一個食得飽,真係小肥牛小肥羊稻香依d集團式既抵食勁多。服務呢差!叫佢加炭,個邊爐打一晚都未滾過,個侍應答「係唔滾架!」燒野食,蜜糖要自己出去拎,唔緊要...只慘全晚都唔見左罐蜜糖,問侍應無人理,要我自己周圍去問客,搞錯!d鵝腸臭加腥,同侍應講..佢竟然答「鵝腸係咁既味ga啦」,幾十蚊得幾條仔既鵝腸,仲要臭的都唔肯換,好離譜!!!明白大排檔,服務不會如5星級的但只少要有最Basic................ 很不愉快的經歷,加上當晚大風,坐到我地變雪條,天氣冷的時候,也不是一個好的用餐位置。以後也不會再幫襯!

打邊爐,燒烤同時幫襯。
點知,食物貴到喊,$38一碟蜆,得3隻,仲要有沙
粟米差唔多$30得三四舊
d牛柳粒、蟶子、乜都貴到爆燈。
味道就過得去,用料都ok,但未至於去到依個價錢,
至於炭爐燒...........
燒烤就如同一般的bbq味道,未見得特別香左定點

服務呢差!
叫佢加炭,個邊爐打一晚都未滾過,個侍應答「係唔滾架!」

明白大排檔,服務不會如5星級的
但只少要有最Basic................

以後也不會再幫襯!
炭燒,看似有特色,但價偏貴。單有卓頭是不夠的!!!
這碗很有趣,我和酒鬼朋友們大愛。
2011-12-16
這碗很有趣,我和酒鬼朋友們大愛。