2020-06-26
朋友預先訂了這間餐廳為我慶生,他極力推介,朋友一致好評。餐廳位置有點偏僻,雖然在尖沙咀,但尾街嘅角位,有啲難搵。去到餐廳,好似一間酒吧餐廳的格局,餐廳位置比較細,睇餐牌開始點餐,侍應介紹佢哋有做promotion, 有幾頁有做discount. 但係我哋想食嘅都冇做優惠。於是我哋就冇理佢嘅優惠,點了我哋想食嘅嘢,食物還可以,未至於好好食,所以冇乜印象食過啲咩,唯有睇返啲相,最特別就係個龍蝦尾飯,煮法特別,味道濃郁。海鮮拼盤,賣相不錯,但有一兩款食落好似假的,只有賣相沒有鮮味。用餐呀時間只有一個半小時,食物價錢偏貴,但係食用時間只得個半鐘,由於過了個半鐘,侍應不停吹我們交枱,但係我們的甜品還未上,搞到我哋好緊張,說真的這個價錢,而得到這個服務,真的感覺不太好。重點是,外面沒有人等位😡餐廳連基本的水都沒有供應,可以order支裝水,或叫其他飲品,我們選了冰茶比較化算,大約$160,3-4杯份量。Fine dining價錢,平民餐廳的服務,其實香港有好多餐廳,質素比較好,海鮮亦都新鮮,價錢亦都會平啲,但係服務態度都好好,真係試過就算。
餐廳位置有點偏僻,雖然在尖沙咀,但尾街嘅角位,有啲難搵。