2020-05-20
今日同朋友慶祝,想食好d既,咁就係尖沙嘴搵左間西餐廳。佢唔係尖沙嘴中心,不過就係因為咁唔嘈,環境唔錯。我地叫左兩杯酒,分別係Purple Rain-Blaster($128) 同埋Pink Perfume-Blaster($128)。飲之前waiter會打個大泡泡,真係好fancy好令😍佢之後個波波會穿,但都好令,杯酒望落去好晶瑩通透,飲落去兩杯都係好fruity甜甜地既酒,女仔一定好鍾意!打卡影相岩曬!佢黎左個餐包,點橄欖油同埋醋好夾!d包都好鬆軟。我地叫左個Sea Urchin Toast ($156)。d海膽配包有d鹹香味好好味,個海膽又唔腥,食一件真係唔夠喉!我地然後叫左個Raclette Cheese ($188)。佢d芝士好新鮮,係即場落,個畫面好有動感!佢有薯仔、火雞肉同埋火箭菜,呢三樣野配芝士都好夾,佢仲係高級芝士,食到我lamlam利😋。我地最後叫左個LAB EAT Dessert Platter($328)。佢有好多款甜品,有馬卡龍、水果蛋糕、雪糕,真係好滿足。佢每款都唔係好甜,而且份量剛好!個馬卡龍佢整得好好味,唔甜但杏仁味好突出,好想再食!
佢黎左個餐包,點橄欖油同埋醋好夾!d包都好鬆軟。