餐厅: 壹.01
资讯:

2022-08-06 29 浏览
🐥台北夜市小食拼盤 $36鹽酥雞|炸花枝丸|台灣小香腸香腸好味,外皮微脆,帶有少少甜味😚花枝丸正正常常🙈鹽酥雞唔夠重味,似普通炸雞粒多d😭🥢熔岩蛋之戀 $39呢個好味😋😋佢係拉絲芝士火腿蛋餅🍳面頭淋左千島醬,中間既芝士味都好香🧀蛋餅底到煎到少少脆,其餘就保持煙韌口感,口感一流🫶🏻🐷香蔥紫菜滷肉飯 $60好大碗飯,男仔都一定食得鮑🍚味道普通🤔滷肉無蔥頭既香味,淨係得鹹鹹地既豉油味,無咩層次🥹另外有酸菜同菜脯,撈埋食會好味d💁🏼‍♀️其實成碗飯最出既係紫菜味😂少少喧賓奪主,蓋過左滷肉味🥛芋頭牛奶 $19(有半價!)有兩個Size,今次叫左M😗牛奶香濃,芋頭唔會好甜,而且好綿滑😍呢個價錢真係好抵飲!🧋黑糖鮮奶 $28呢個係朋友嗌既😌佢覺得不過不失,但係黑糖比較難攪開,味道偏甜☺️螞蟻人應該會鐘意😽整體黎講係一間抵食既餐廳,14:30後有九折,飲品依家仲有半價添✨但係如果追求正宗台灣味道,呢到就滿足唔到你🤔最推薦係呢到既蛋餅同飲品,黎食個下午茶就岩岩好💙
🐥台北夜市小食拼盤 $36
鹽酥雞|炸花枝丸|台灣小香腸

🥢熔岩蛋之戀 $39

🐷香蔥紫菜滷肉飯 $60

🥛芋頭牛奶 $19(有半價!)

🧋黑糖鮮奶 $28