2021-11-23
私房菜好推介叫得做私房菜係人都知係好野黎🤫呀媽生日特登帶佢黎食🤤依到主打食海鮮🦞提早一日book 佢地會幫客人準備好🤗就唔怕食唔到啦.🌶麻辣手撕雞聽個名依為好辣🤣但其實得少少辣,手撕雞用既係雞脾肉,所以好滑😇加埋啲青瓜撕,完全好惹味😌.大蜆什菌豆腐湯豆腐好滑,加左啲蜆,帶出左鮮甜味😍.四川香辣炒大肉蟹好細心,會幫我地整開少少先😇方便我地食‼️用左好多調味料,好似辣椒乾🌶️香蒜等等,蟹肉鮮甜而又結實😍.蒜蓉粉絲蒸聖子皇蒸聖子最重要係唔可以蒸太耐,依到佢蒸到岩岩好,又唔會話好老😋聖子表面鋪滿蒜蓉,底部放上粉絲撈上豉油都好好食.士多啤梨骨一拎上黎就好大陣士多啤梨醬味,感覺上有啲似金沙骨,但轉左士多啤梨🍓味.花膠扒羊肚菌好精緻既一碟菜😍食出花膠同羊肚菌原先既味道🤩上面就淋上芡汁,好有酒樓既風味.蟹油銀牙炒麵好夠鍋氣👍🏽麵唔會話好乾,每條麵都沾滿左豉油🤤
🌶麻辣手撕雞
大蜆什菌豆腐湯
豆腐好滑,加左啲蜆,帶出左鮮甜味😍
四川香辣炒大肉蟹
蒜蓉粉絲蒸聖子皇
士多啤梨骨
花膠扒羊肚菌
蟹油銀牙炒麵
好夠鍋氣👍🏽麵唔會話好乾,每條麵都沾滿左豉油🤤