2025-04-10 76 浏览
今次去咗「米走雞」打邊爐,試咗佢哋嘅蕃茄薯仔湯底,真係有驚喜!一上枱已經見到湯底好足料,蕃茄味好濃郁,仲有大大舊薯仔,煮到軟淋淋,入口即化~湯底酸酸甜甜,好開胃,飲一啖已經覺得好滿足,完全唔會覺得膩。😋🥬菠菜餃子呢個餃子真係好特別!皮薄餡多,菠菜同豬肉嘅比例啱啱好,食落去好清新,完全唔會覺得油膩~煮完之後餃子吸咗蕃茄湯底嘅精華,味道更加豐富,真係一個接一個停唔到口!🐑羊肉片,羊肉片切得薄薄哋,輕輕涮幾秒就已經熟透~羊肉嘅羶味唔會太重,反而帶點香草嘅香氣,肉質好嫩滑,配埋蕃茄湯底,酸酸哋嘅味道中和咗羊肉嘅油膩感,食落去好舒服!🍡黑松露手打鮮墨丸呢個真係全場MVP!手打墨丸口感彈牙到不得了,黑松露嘅香氣好突出,每一啖都充滿松露嘅香味,同墨魚嘅鮮味完美結合,真係食到唔捨得停口~

🥬菠菜餃子

🍡黑松露手打鮮墨丸