餐厅: 壹.01
资讯:

觀塘區隱世台式料理小店📍位於中海日升中心由觀塘港鐵站行過去大約6-8分鐘🏃🏼‍♀️雖然係小店,店內座位都不小👍🏻坐無虛席❗weekend 3pm黎到都要等一等位⌛餐單上好多選擇好多都好吸引😍價錢亦好抵❗芋泥控表示很興奮😆😆見到附近隔離枱叫嘅野都好吸引❗1️⃣特盛辣椒大葱魯肉便當🍱特盛超大碗超大😮魯肉汁爆多😮 椒葱好惹味,不太辣🌶️推介❗配料亦好多! 都遮蓋了白飯🍚有鵪鶉蛋、風琴豆腐、好多好多...2️⃣特盛紫菜排骨便當🍱好震憾😮超大碗紫菜超多❗大大塊炸排骨🐷超脆👍🏻一樣配料超多❗3️⃣台北夜市小食拼盤🍢見到好多小食都好吸引有拼盤叫就最正😆有炸花枝丸、台式香腸、鹽酥雞👍🏻熱辣辣♨️ 正啊👍🏻4️⃣邪惡蛋之戀🍳🧀芋泥肉鬆麻糬蛋卷🍳好正好正 味道一流 打卡都一流❗芋泥好棉好厚好濃郁 仲有麻糬! 仲有肉鬆! 嘩全部都係我的最愛💜5️⃣魯肉汁肉躁蔬菜🥬食左太多肉🙈叫一叫蔬菜balance下😆6️⃣全手作芋頭鮮奶🥛有小杯叫👍🏻 鮮奶好香好有奶味👍🏻又我最愛嘅芋泥☺️7️⃣黑糖鮮奶紅茶🧋打卡一流,賣相好靚👍🏻襯絕台式料理😆 必點我地兩個人忍唔住都叫左好多野食👆🏻2:30pm後入座仲有9折、特飲半價❗真係好抵❗🙈 放題式點餐,賣單都係$
觀塘區隱世台式料理小店
📍位於中海日升中心
由觀塘港鐵站行過去大約6-8分鐘🏃🏼‍♀️

雖然係小店,店內座位都不小👍🏻
坐無虛席❗weekend 3pm黎到

見到附近隔離枱叫嘅野都好吸引❗

1️⃣特盛辣椒大葱魯肉便當🍱
特盛超大碗超大😮
魯肉汁爆多😮
椒葱好惹味,不太辣🌶️推介❗
配料亦好多! 都遮蓋了白飯🍚
有鵪鶉蛋、風琴豆腐、好多好多...

特盛椒葱魯肉便當

特盛紫菜排骨便當

3️⃣台北夜市小食拼盤🍢
見到好多小食都好吸引
有拼盤叫就最正😆
有炸花枝丸、台式香腸、鹽酥雞👍🏻
熱辣辣♨️ 正啊👍🏻

台式夜市小食拼盤

4️⃣邪惡蛋之戀🍳🧀
芋泥肉鬆麻糬蛋卷🍳
好正好正 味道一流 打卡都一流❗
芋泥好棉好厚好濃郁
仲有麻糬! 仲有肉鬆!
嘩全部都係我的最愛💜

6️⃣全手作芋頭鮮奶🥛
有小杯叫👍🏻 鮮奶好香好有奶味👍🏻
又我最愛嘅芋泥☺️

7️⃣黑糖鮮奶紅茶🧋
打卡一流,賣相好靚👍🏻
襯絕台式料理😆 必點

我地兩個人忍唔住都叫左好多野食👆🏻2:30pm後入座仲有9折、特飲半價❗真係好抵❗🙈 放題式點餐,賣單都係$262.8❗超超超飽😋超超超滿足😋

2022-05-14
芋泥肉鬆麻糬蛋卷