2018-02-06 141 浏览
今日系观塘广场附近做野,同两个同事做到夜晚七点几, 冻冰冰好想食火㶽,于是上openrice睇下附近有冇人气火㶽,见到有一间live band鸡煲米走鸡 ,咁有特色就去试下啦~我地三个人叫咗一个火焰麻辣鸡煲(两只辣椒) 一个细本地手切牛脊髓,牛柏叶,杂菇,响玲,一份四拼饺~等10分钟全部料到齐,上菜快~掋赞~个鸡煲首先要煲一阵之后就有职员过来点火系我地面前炒下佢,等鸡煲内既酒精挥发晒之后就食得,食落去鸡好滑,仲有少少酒味,好惹味~ 手切牛肉大份,见个纹都知系高质牛,食落好重牛味,厚度适中~响铃系即叫即炸,好少地方有~四拼饺亦好出色,好多时好多地方都系雪藏饺又或者好细只,呢度系新鲜包既,皮薄料多又大只 ~今日平日八点都成大半场满,在工厦入面可以咁,证明有水准和有质数的~今日有个男仔喺度唱live,把声好似张智霖加郑中基,又唱得几好听㖞!

我地三个人叫咗一个火焰麻辣鸡煲(两只辣椒)
一个细本地手切牛脊髓,牛柏叶,杂菇,响玲,一份四拼饺~
等10分钟全部料到齐,上菜快~掋赞~

手切牛肉大份,见个纹都知系高质牛,食落好重牛味,厚度适中~

响铃系即叫即炸,好少地方有~
2018-01-30