2025-03-06 239 浏览
前晚同親戚去咗觀塘人氣餐廳【米走雞】食晚飯,感覺呢間餐廳裝修簡單又舒服。成餐飯嘅菜式都係親戚推介,幾適合分享,大家邊食邊傾,氣氛好熱鬧!🥰頭盤上咗花膠湯,湯底清甜,飲落唔會覺得油膩,入面嘅花膠質地好滑,飲完整個人都暖笠笠,好開胃!🍵之後試咗蒙古羊肉片,羊肉切得夠薄,好適合配飯或者直接食。白鱔片就係簡單嘅蒜蓉炒法,味道清淡,反而突顯到鱔肉嘅嫩滑口感。黑松露就加咗喺一碟炒蛋入面,啲香氣即刻飄曬出嚟,雖然做法簡單,但味道幾有層次,大家都幾鍾意!🍳-蟹籽魚麵就比較特別,用魚肉做嘅麵條彈牙,加埋蟹籽,食落去每啖都好豐富,算係成餐飯其中一道有驚喜嘅菜式!炸饅頭就更加唔使講,炸到外脆內軟,配埋煉奶,甜甜地,幾多口都唔夠,成枱人都好鍾意!✨飲品方面,我哋揀咗竹蔗茅根水,清甜解膩,飲落去好爽口,幾適合成餐飯後飲返杯暖暖胃!🍹總括嚟講,呢度嘅菜式用料夠新鮮,味道又唔錯,價錢都好合理。👍