花晨月夕

KUNO
2024-02-03 26 浏览
同好姊妹好鍾意食日本菜,就約好前幾日收工去食omakase😆 我哋一早Book左花晨月夕😍♥ Omakase Moon Dinner Set $1580 揀咗兩個唔同嘅套餐可以比較下,我揀既係 omakase moon 🔺前菜一黎前菜擺盤好有有新年氣氛有蜜黑豆、日本菜心同松葉蟹水雲,成個以甜酸作主調好開胃🔺 刺身五款第一款勁有驚喜!一定要Ready手機影低📷依左目刺身面頭仲有魚子醬,夠晒貴氣😍完全係視覺同味覺嘅享受🥰象拔蚌刺身以青檸汁作調味可以帶出貝類鮮味,入口比較爽身鮮甜鱈魚白子白子係冬天先當造,平時食親都會好腥,呢個真係勁鮮甜好creamy!北海道毛蟹肉配北海道馬糞海膽北海道馬糞品種好鮮甜😍同毛蟹夾住一齊食真係絕配鰤魚刺身輕輕炙燒過油脂更香,肉質肥美🔺御料理海之幸鹽麴煮,好特別竟然有粥食😍個粥好鮮甜丫帶出海鮮嘅鮮味!有蟹鉗、蝦、墨魚、生蠔同帶子等等 好豐富🔺 壽司十貫有真鯛、帆立貝、間白魚、黑睦魚、文甲魷魚配海膽、金目鯛、鯖魚、醃製吞拿魚、大拖羅同海膽,款款都好優質同新鮮,當中特別鐘意吞拿魚,以醬油醃製過鮮味好出,同埋最尾個海膽勁正, 以雪鹽調味一啖放入口嗰口感好滿足🥹🔺吸物蜆肉

🔺前菜
一黎前菜擺盤好有有新年氣氛
有蜜黑豆、日本菜心同松葉蟹水雲,成個以甜酸作主調好開胃

🔺 刺身五款
第一款勁有驚喜!一定要Ready手機影低📷
依左目刺身面頭仲有魚子醬,夠晒貴氣😍
完全係視覺同味覺嘅享受🥰

象拔蚌刺身
以青檸汁作調味可以帶出貝類鮮味,入口比較爽身鮮甜

鱈魚白子

北海道毛蟹肉配北海道馬糞海膽
北海道馬糞品種好鮮甜😍同毛蟹夾住一齊食真係絕配

鰤魚刺身
輕輕炙燒過油脂更香,肉質肥美

🔺御料理

🔺 壽司十貫

🔺吸物
蜆肉昆布湯,淡淡蜆肉清甜味,食完咁多壽司,飲返碗熱湯暖暖個胃

🔺甜品
最後係赤肉蜜瓜配士多啤梨
蜜瓜鮮甜多汁,士多啤梨香甜哩餐飯超滿足