2011-11-15
老闆請食飯,選了幾個地點大家都有意見,最後有人提議去田舍家,大家即時起哄,舉腳贊成這日我們訂了爐端燒枱,很搶手的,要早兩個星期前預訂我們一行八人六時半去到,只有幾個人,坐位頗為迫狹;由於玻璃反光,窗外景觀亦只屬一般,第一感觀:普通啦之後大家聽取推介,先叫了些雞泡魚乾, 魚翅乾等飯前小吃,比較之下,魚翅乾較為出色,值得推介之後我們陸續點取心頭好,分別有:大蝦:肉身很爽很彈牙,不過略為乾身,個人比較喜歡吃鐵板燒的大蝦鮑魚:都幾大隻,不過略為淡咗啲蠑螺:老板話好好食,我就唔係好識欣賞,反而最後剩番啲湯就真係好鮮甜kinki魚:食評推介話一定要食,結果......sorry......我覺得真係物非所值,可能條魚真係好矜貴,不過唔係超好食囉和牛:雖然好肥好油,但係入口即溶,正雞肉串:個汁好好味,啲肉燒完都仲有肉汁,不過略為”流”咗啲,可以一串兩份食豬肉:太多肉,無驚喜,還是吃和牛比較好帶子:略為細粒,可以更好;長腳蟹:燒完後蟹味好出,比外形吸引秋刀魚:我鍾意食呢個多過kinki魚囉蕃薯:好好好好食,大家一定要試其它還有青椒仔,菇,多春魚等,都係普普通通,可以唔試最後的"中年糕"儀式很high,
這日我們訂了爐端燒枱,很搶手的,要早兩個星期前預訂
最後的"中年糕"儀式很high,令全場即時充滿氣氛,讚
由於這裏消費頗貴,雖然服務好好,但應該都不會再光顧了