2021-08-22 889 浏览
入到去,待應安排左靠玻璃窗位置坐,就開始睇餐牌,諗下食咩,待應都有推薦時令小菜,但唔岩口味,就自己繼續睇餐牌。芋香鴨$99,本身都好中意食鴨,咁就好自然叫左呢道菜,賣相都唔錯,芋頭炸得好金黃,食落口都脆,但就芋頭太多,鴨肉比較少,好似食炸芋頭咁,唔多似食鴨,但都過得去!黃花魚湯,本身我好唔中意魚湯,驚有骨又有腥味。魚湯入面除左有一條黃花魚,有煎過,辟到腥味,魚肉煎過冇咁易散,比較實,可以夾起。仲有豆腐,都一樣唔易散,用左芫茜,薑去一齊煲,完全去除腥味,仲幾好飲添!鐵板豆腐,蛋去墊底,食落有D似韓國燒烤果D蛋!豆腐本身冇咩味,有蝦仁同蒽花加D汁淋上豆腐,完全靠汁去調味,都還可以!但特別一提,用鐵板作為碟,可以保持溫度,食完其他菜式再食都唔會凍,幾有心!
2021-08-18