2017-02-19 282 浏览
近排越來越多地方都有咖啡室,咁啱經過見到依間太子嘅paradise cafe,門口好多人排隊,所以就忍唔住去試下(希望唔好中伏啦!)見到餐單店員都好客氣咁講除咗一般牛扒龍蝦等份量比較heavy既set dinner外,原來餐牌上嘅粉麵類一律都可以轉做set dinner!由於下午食咗個下午茶唔係太肚餓,唔想食咁多肉類所以就點左一個卡邦尼意粉set啦~見到店面雖然唔太大,但仍然好多客人幫襯,等左一陣,店員幫我上左依個餐湯,南瓜忌廉湯。看上去平平無奇,其實大有內涵,南瓜打得成糊狀,與其話湯,不如算係比較稀嘅南瓜蓉!濃厚嘅南瓜味同綿軟既口感,令人充滿滿足感!再來終於到正餐卡邦尼意粉上菜!平時煮開嘢食嘅人都知道卡邦尼意粉易學難精,一試就知道廚師斤量有幾多!醬料方面調味唔錯!唔會有太少或者太多嘅情況發生;加上煙肉、蘑菇同意粉嘅比例控制得非常好,唔會令到煙肉太少,導致成晚齋食粉,非常清寡嘅現象發生!除咗餐湯,沙律意粉,其實仲送左一款少少嘅甜品,雖然店員說加錢可以食到心太軟、梳乎里等西式甜品,但由於本人不是太好甜品於是乎就上了這客小小的朱古力蛋糕以作全晚總結!雖然份量唔多但已經足夠點綴全晚嘅晚餐,朱

再來終於到正餐卡邦尼意粉上菜!

雖然份量唔多但已經足夠點綴全晚嘅晚餐,朱古力味非常濃烈,而且口感得比較像榚品類食品,口感顛覆了我對一般朱古力蛋糕嘅認知,值得推介!