2009-12-22
晚飯又出街食,四個人去食中餐。叫了油塩水花甲、清蒸飽魚、蒸魚、腊味炒荷蘭豆、咕嚕肉,碟碟份量都合適,四個人食到飽飽。油塩水花甲,不錯,隻隻也新鮮,同埋唔會冇晒d肉(上次係出面碼頭某間食來食去都好似唔見晒d肉),不過上次係到食過鼓椒炒更加好味,各有特色。可能自己中意濃味一點。飽魚也新鮮軟淋,也不錯,其實自己都唔識,但覺得飽魚始終要睇下係邊隻品種吧,其實應該係多一隻的,食左先記得take photo。蒸魚也剛好,魚豉油味道剛好。咕嚕肉食得出係即炸,d汁剛好封住所有炸肉,加埋pineapple & greenpepper,好好味。難得的小菜一味。最簡單的反而直得珍惜那味道!!埋單每人只是百零蚊,很抵食,當然可以食到d更加好既食物,但百幾蚊有咁既質素,值得推介!!!