2023-07-11
西環新開高質日式居酒屋🤩之前去過位於銅鑼灣本店食過兩次lunch已經覺得好好味, 最近知道九鬼居酒屋於西營盤開了新分店, 梗係要即刻黎食下啦😍今次係食晚市, order 左<火炎左口魚邊壽司> {$68} 😋 & <赤身壽司> {$38}😋 ~ 好甜好新鮮, 好味, 有入口即溶既感覺. 另外亦order 左串燒😎 全部上枱熱辣辣即叫即燒, <雞翼> {$48} , <黑豚腩> {$48}, & <汁燒雞肝> {$38}😋 每一款都好味高質, yummy. <雞皮餃子> {$48}😋 ~ 意想不到的好好味, 好有咬感口感, 正!<季節野菜沙津> {$68}😋 ~ 新鮮蕃茄配野菜沙津, 依家天氣咁熱, 特別冰涼消暑.<三文魚燒飯糰> {$48}😋 ~ 滿滿的三文魚, 烤過的飯糰再配紫菜, 大滿足!<
<紅豆厥餅> {$48}😋 ~ 最後梗係要order 份日式甜品做個總結. 甜甜紅豆配甜甜厥餅, 正.
🍣餐廳 : 九鬼居酒屋 @kukiizakaya
🍱地址. : 西環西營盤高街80-86號麗賢閣地下A及B號舖