2018-05-30 1727 浏览
今日約咗老公睇deadpool ,睇完仲夠時間食個靚飯先返屋企。朋友介紹呢間西餐廳話唔錯,一於去試下先~ 環境舒適,燈光暗暗地有浪漫情調我哋坐低咗 先叫兩杯冰凍既白酒飲下。 呢款唔太甜,適合夏天飲。餐牌, 有set dinner 但今日我哋想試多啲唔同野,決定 a la carte海膽蒜蓉多士 - 滿滿嘅海膽食落去甘甜唔會苦,食得出非常新鮮,麵包亦夠脆~帶子菠菜合桃沙律 - 帶子好大粒夠爽, 配埋合桃同菠菜 營養價值甚高~黑青口配忌廉汁 - 個忌廉汁用左蒜片整,好香,點麵包一流,青口都好大粒~香煎鱸魚配香茅忌廉汁 - 鱸魚個皮煎得好香脆 ,裏面啲肉仲好juicy,鮮嫩入口啖啖肉~香煎西班牙紅蝦配龍蝦忌廉汁手打意大利粉 - 西班牙紅蝦 非常嫩滑彈牙, 店員話係最好半生熟咁食,食落幾有刺身嗰種口感。 個手打麵食落口感幾特別,少少煙韌感~ 火焰布朗尼意大利雪糕朱古力波 -店員淋上火焰酒,老公即刻拍片,視覺效果一流。 睇到都好開心!

環境舒適,燈光暗暗地有浪漫情調

2018-05-23