2020-01-22 121 浏览
喺深水埗,竟然俾我搵到一間極具文青風格嘅素食店,純白簡約嘅裝潢,就像這個老區中的一個清泉。不可能肉醬意大利粉 $88就咁聽個名,真係估唔到原來係一個素食,即使意粉上枱嘅時候,同真係肉醬意粉,可以話係毫無分別。意粉用上純素嘅芝士烹調,加上有「堅」蕃茄粒,味道方面既濃郁又清新。意粉方面,煮得既煙靱又爽口。至於主角方面,個不可能肉醬,咬落去好有肉嘅質感,對於愛健康嘅朋友來說,可以話係一大喜訊。日式咖喱吉列豬扒意大利飯$98份量非常大,意大利飯用上雞髀菇,車厘茄同蘆筍烹調而成。加上味道濃而不辣嘅日式咖喱,對意大利飯來說係一個全新口感。厚切新豬扒,外皮炸得香脆,帶一點仿肉味的豆香。兩片蘋果,不只是裝飾,糅合了淡淡咖喱汁的蘋果,更清更甜純素芝士蛋糕 +$30加$30點都要食,反正人生中都未嘗過素芝士蛋糕,味道方面,可以揀原味,今晚特別少少,揀咗士多啤梨味。看一下這個芝士蛋糕的擺碟,都已經值回票價。味道跟真正的芝士蛋糕相差無幾,口感豐富熱玄米茶,凍伯爵茶絕對係真材實料嘅玄米茶,夠晒香噴噴食得好開心,每道菜都係驚喜,仲好健康添

不可能肉醬意大利粉 $88

日式咖喱吉列豬扒意大利飯$98

純素芝士蛋糕 +$30

熱玄米茶,凍伯爵茶

絕對係真材實料嘅玄米茶,夠晒香噴噴

食得好開心,每道菜都係驚喜,仲好健康添