2022-01-27
友人推薦呢間餐廳係自家製品牌,所以今日就黎去飲茶!兩層高,有𨋢可到達,無障礙設施做得好!因為有塊大鏡,所以望落個環境都幾寬闊,唔會好擠迫!所有點心都係現場即點即做,製作時間大約20分鐘,要食手作點心就要付岀時間,但係值得嘅!👉🏻黃金蜂巢芋角好鬆化嘅金黃色外層,芋角入面好多料,有瘦肉同冬菇等,食落唔會好油膩或好熱氣嘅感覺!👉🏻潮州蒸粉果真係皮薄餡靚!同樣又係爆餡,口感好爽脆豐富!👉🏻西洋菜蒸鯪魚球廚房會揀時令菜放底蒸,識食一定要加胡椒粉,非常彈牙新鮮!👉🏻蜜汁叉燒包熱辣辣嘅叉燒包好難唔好食!👉🏻沙律明蝦角經理話係新菜式,有四粒,似係食緊炸嘅蝦餃,大大粒嘅蝦肉,好爽口!我個位咁啱就坐係雪櫃前面,見到有臘味蘿蔔糕,年糕同芋頭糕!我多口問經理,佢話$100一個,全部都係師傅每日新鮮整,超級足料!然後又話我知師傅背景幾勁,係日本東京富麗華多年,專為高官達人同明星服務,回港後在多間米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓集團做主管,果然係經驗豐富!
友人推薦呢間餐廳係自家製品牌,所以今日就黎去飲茶!
兩層高,有𨋢可到達,無障礙設施做得好!
因為有塊大鏡,所以望落個環境都幾寬闊,唔會好擠迫!
👉🏻黃金蜂巢芋角
👉🏻潮州蒸粉果
真係皮薄餡靚!同樣又係爆餡,口感好爽脆豐富!
👉🏻西洋菜蒸鯪魚球
廚房會揀時令菜放底蒸,識食一定要加胡椒粉,非常彈牙新鮮!
👉🏻蜜汁叉燒包
熱辣辣嘅叉燒包好難唔好食!
👉🏻沙律明蝦角