【必試濃厚蝦湯啖啖濃蝦湯味❤️‍🔥】之前睇IG見到有朋友食,睇落又好吸引❤️‍🔥旺角咁多拉麵今次諗著試試佢🍜佢係位於油麻地同旺角站中間,去開兆萬嘅人仔應該有80%經過過佢🤣一入到去好日本FEEL🇯🇵加埋日本燈籠JENG🏮特別推介佢嘅蝦湯湯底,更加係由3種蝦、巨量蝦殼、秘製配方熬4至5小時而成🦐我對呢間餐廳完全係念念不忘❣️.🍴濃厚蝦湯拉麵蝦湯底食到好濃蝦味🦐KEEP著食其實有少少咸,食慣濃味嘅應該OKAY😆麵質適中,唔會好硬好淋!麵吸曬湯底味JENG😋配料有巨量蝦仔、叉燒、蛋、紫菜、荀、紫菜、蔥🥚叉燒薄身,肥瘦均勻😚糖心蛋我覺得有少少salty 紫菜吸曬汁JENG到🥰整體呢款推介❗️.🍴極上蟹白湯拉麵一上枱就見到個湯好濃郁😍配料有巨量蟹肉超吸引🦀一飲落口個湯係有一浸蟹味,有少少似雞白湯但又唔識得點形容😂係一種好特別嘅味道😆雖然個麵底唔係自家製,但個湯底真係大推❗️夾埋啲蟹肉一齊食有種幸福嘅感覺🥳佢嘅慢煮叉燒同糖心蛋都係中上質素👍🏻整體唔錯,推介❗️.🍴炸日式餃子餃子外脆內軟🥟仲有肉汁😋唔錯😚-👩‍🍳STAFF勁好人見到我彈到自己件淺色衫,即刻俾濕紙巾我👍🏻SERVICE 加分💯.🎑環境好日本風🇯🇵
🍴濃厚蝦湯拉麵

🍴極上蟹白湯拉麵
🍴炸日式餃子

餃子外脆內軟🥟仲有肉汁😋唔錯😚
🎑環境好日本風🇯🇵好多日本燈籠🏮可以打下卡扮去咗日本📸
💡有加一服務費💲
💎推介指數: 💎💎💎💎💎 (蝦湯超驚喜好味😋)
💡性價比:✨✨✨✨
🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (好想試沾麵😍我一直寫呢個PO一直好想再食😭)