2018-09-15
之前閨蜜同我講過掛住福建家鄉菜 今日放假帶佢過黎呢間 “莆田” 榮獲米之蓮推介既福建菜餐廳啦 餐廳俾人感覺 似身在茶樓 飲緊茶 🙈 好中式 !! 全部材料 都好詳細地列明 選用左福建省哪地區既特產 😍蝦苗拌頭水紫菜 $52呢個名位 前菜銷量冠軍🏆 叫完5分鐘左右就到 好快 水紫菜口感勁滑 加埋小小櫻花蝦調味 酸酸甜甜 勁開胃 同好解膩 百秒黃花魚 $69 嘩 淨聽呢個名都知犀利 👍🏼 廚師只系用 100秒既時間就蒸熟一條魚 🐟 由於烹調時間短 魚🐟 肉質好軟滑 , 又鮮又嫩呀 酥炒芋芯 $89 鐘意食芋頭既你 必點呢款 芋頭味好香,好軟熟 加上面層酥脆既糖漿 外酥內軟 五會好甜 趁熱食一流 。莆田滷面 $82閏蜜話 呢碗面🍜 系必點菜 福建特色菜 家家戶戶都會煮+食 , 一碗面用上12種材料去煮 湯底鮮甜濃郁 材料又夠多 有蝦,蜆肉,元貝...... 食完好有滿足感 紅茹燉土雞 $198 最後今季既主角 紅茹燉土雞湯 紅茹極為珍貴 菇味十足🍄 用上已經熬左4小時既土雞湯底 加入紅茹再煮 雞既鮮甜味加埋茹既香味 🤤🤤 正呀 飲幾多碗都得 推介.推介
餐廳俾人感覺 似身在茶樓 飲緊茶 🙈 好中式 !!
全部材料 都好詳細地列明 選用左福建省哪地區既特產 😍
蝦苗拌頭水紫菜 $52