2022-05-01
3 course $348/per person 雖然知道荔枝角一直都有好多隱世美食,但估唔到原來都會有高級私房菜,今日就同朋友嚐一嚐、來一個深夜浪漫💕🍽🍞: 意大利麵包配橄欖油及黑醋汁店員送餐包時,好貼心去提我地要配搭橄欖油🫒及黑醋汁🍾一齊食,而油要多啲、醋則要少啲來調味😙果然就如店員所介紹嘅,咁樣真係配搭得宜🤣🤣🍽SOUP: 地中海紅椒濃湯紅椒濃湯🌶作為主菜前嘅湯,微微嘅酸辣感真係好開胃🥰係打開食主菜嘅前奏啊🤩🎶🍽FIRST COURSE: 吞拿魚配芝麻,醬油汁眼見玻璃盒擺盤真係超級精緻✨打開蓋時,仙氣飄飄🫧突顯左藏在裡面既吞拿魚🐟非常吸引,好似好fresh咁🌱而且食落口都好鮮甜又厚肉😍🍽SECOND COURSE: 煙熏黑毛豬火腿 意大利軟芝士菜捲呢碟菜式真係幾好食😋黑毛豬火腿非常咸香🐷再配上軟芝士菜捲🥬清新又爽口🤩🍽THIRD COURSE: 螃蟹蓉配櫻桃蕃茄雖然呢道蟹蓉配蕃茄望落平平無奇,但真係名符其實既禾稈冚珍珠啊🌾蟹蓉份量十分之多🦀配搭底層既櫻桃蕃茄🍅一啖食落口,鮮甜又爽口,真係唔夠喉🤤🍽ENTREES: 香烤鴨胸配 中東米餅,藍莓醬鴨胸非常厚實,飽肚感滿分💯而底層既中東
🍽🍞: 意大利麵包配橄欖油及黑醋汁
🍽SOUP: 地中海紅椒濃湯
🍽FIRST COURSE: 吞拿魚配芝麻,醬油汁
🍽THIRD COURSE: 螃蟹蓉配櫻桃蕃茄
🍽ENTREES: 香烤鴨胸配 中東米餅,藍莓醬
鴨胸非常厚實,飽肚感滿分💯而底層既中東米餅就好似印尼米咁,粒粒分明,好有咬口😋加上藍莓醬🫐味道特別又新鮮😆
🍽ENTREES: 意式燴美國牛仔膝 (+$48)
牛仔膝好大份啊🤩食落去肉質軟林林🥩醬汁有啲類似中式炆牛腩蘿蔔嘅汁,中西合璧,好夾啊😍