2023-01-17
今日黎荔枝角D2 行新年市集~ 記得之前呢度有間幾高質既西餐私房菜! 所以今日行完市集就黎呢度食啦🥰呢度有set dinner 可以選擇~有3道菜~ 湯、前菜同主菜!我地叫左比目魚同牛柳~ 🥰😋先黎餐包~ 呢個餐包都幾好食外脆內軟熟~之後再上個餐湯,我地各選一個是日餐湯同海鮮湯! 今日既餐湯係芫茜忌廉湯,好彩我朋友鐘意飲🤣因為我係唔食芫茜的~ 另一個海鮮湯幾濃味~ 仲有啲海鮮粒食下😋之後上前菜~ 我哋選擇左法式火腿凍批同冰島蝦帶子他他~ 呢兩個前菜都好精緻,好少食呢款🥰冰島蝦同帶子都係刺身粒咁樣,食落幾好食~ 之後就到主食啦! 呢道比目魚份量都幾大!好多肉~ 塊皮燒到好脆! 有焦香🤤上面配日本原木菇~ 加埋用鰹魚湯浸豆腐墊底~食完都真係好滿足😋🥰另一份澳洲牛柳火候煎得岩岩好~唔太生得黎又易咬~ 外層都煎得幾好,好有牛味~! 配左個芥末卷菜同薯仔~ 都係好夠份量既一個餐!最後配埋餐飲~ 完美左~!🥰整體用餐體驗好好~環境寧靜又舒服~ 適合鍾意座底慢慢享受既人☺️
所以今日行完市集就黎呢度食啦🥰
呢度有set dinner 可以選擇~
有3道菜~ 湯、前菜同主菜!我地叫左比目魚同牛柳~ 🥰😋
先黎餐包~ 呢個餐包都幾好食外脆內軟熟~
法式火腿凍批
冰島龍蝦帶子他他
冰島蝦同帶子都係刺身粒咁樣,食落幾好食~
味噌比目魚
澳洲牛柳
配左個芥末卷菜同薯仔~ 都係好夠份量既一個餐!
最後配埋餐飲~ 完美左~!🥰