2022-01-03 33 浏览
2022 年第一日返工亞哥就請食新年Lunch😍😍😍都唔好意思食左最貴果個,但西餐只鍾情牛😋😋😋烤澳洲M5和牛肉眼扒配芝士忌廉千層薯 $238 😋頭盤:麵包+蘋果,香烤杏仁配羽衣甘籃沙律麵包外脆內軟,應該係提子味😃不過我鍾意食咸味既包多d見到有superfood 既羽衣甘籃,未試過沙律咁食。多數炒熟或打汁黎食或飲。沙律咁樣食加d 橄欖油又幾fresh好味😋仲有d 杏仁碎,提子乾,蘋果片(切到好薄,我唔鍾意食蘋果都覺得幾好食)食材全部都好新鮮同埋都算大碟👍🏻😋主菜 :肉眼扒係薄身既已切開三件,我叫左medium rare ,岩岩好,不過就唔太夠熱。味道都有牛味,嫩滑既。千層焗薯就好好味,有驚喜👍🏻夠熱,表皮焗到岩岩好,內裡既薯蓉真係千層好入味,唔會太水。應該有加牛奶芝士,好香。而且我係薯控,真係大滿足😂😋甜品+餐飲:小件藍莓芝士蛋糕+熱檸茶甜品就麻麻,無乜芝士味同質感太硬。檸茶味道唔錯,檸檬夠fresh茶唔會太苦,唔錯👍🏻如果Lunch食價錢就有點貴,但係荔枝角黎講都算好食過好多高級餐廳既。都值得一試👍🏻FAB Kitchen (荔枝角) ⭐️⭐️⭐️荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓70
2022 年第一日返工亞哥就請食新年Lunch😍😍😍

都唔好意思食左最貴果個,但西餐只鍾情牛😋😋😋

烤澳洲M5和牛肉眼扒配芝士忌廉千層薯 $238

😋頭盤:麵包+蘋果,香烤杏仁配羽衣甘籃沙律

麵包外脆內軟,應該係提子味😃不過我鍾意食咸味既包多d

同埋都算大碟👍🏻

😋甜品+餐飲:小件藍莓芝士蛋糕+熱檸茶