2017-10-28 132 浏览
前幾日行荃灣發現到有間韓燒「牛太」,今晚就約咗朋友去食。晚飯韓燒放題主要有三種價錢選擇,價錢越貴可以食嘅種類就越多,今晚我哋就揀咗個中價$288+1 來試試 啱啱坐好,職員已經拎個平板過嚟講解用法,好清楚講明數量1 = 1件份量,避免叫多咗浪費食物,服務態度方面都幾好。餐廳環境乾淨座位闊落,即使不停燒肉都冇油煙。值得一讚既係上菜速度非常快,啱啱落完單,嘢食同飲品都好快就上枱,食物種類亦都好多元化,例如前菜有沙律,甜品有蛋糕,海鮮有蝦墨魚,牛肉亦唔同部位唔同味道(E.g.牛脊牛、霜降牛扒、牛肋肉、牛舌),而且有熟食等提供 牛肉方面嫩滑有肉汁,可惜最鍾意食嘅牛舌售罄,不過各款口味既醃肉好入味 魷魚仔夠嫩好易咬,帆立貝&燒蠔都好新鮮,海鮮味濃 甜品方面好有驚喜,有燒菠蘿、燒香蕉、紅豆鯛魚燒、燒棉花糖等,全部都要自己落手燒既,最後仲每人有一movenpick 雪糕,大滿足

餐廳環境乾淨座位闊落,即使不停燒肉都冇油煙。

魷魚仔夠嫩好易咬,帆立貝&燒蠔都好新鮮,海鮮味濃