Intro: 荃灣嘅食肆真係多不勝數,仲有好多出色嘅餐廳,而有一間拉麵店嘅門口就好多人排隊,價錢都係圍繞78-98蚊,仲有豬骨湯麵同沾麵嘅選擇,而呢一間排隊大約等左三十分鐘,等位時會有職員收大家嘅點餐紙,坐低嘅時候就好快有得食啦~___________________🍽 魚介豬骨湯拉麵💰 78 ⭐️ 8.5/10✍🏻 所有嘅配料都浮現喺拉麵上,配料都比坊間多,叉燒都特別厚而唔會過韌;✍🏻 糖心蛋就過熟,蛋黃流心程度低;✍🏻 魚介份量多,湯底幾潔身而無豬骨嘅臭味,都唔會過鹹,但湯底偏凍,懷疑係事先預備左,但估唔到食客等位等太耐;✍🏻 拉麵嘅麵質比較粗,個人更愛食幼嘅拉麵;✍🏻 整體感覺$78蚊嘅價錢食到拉麵真係好抵食,份量多味道都唔錯,只係覺得咁多人排隊有點誇張。___________________🏠 拉麵台風 📍 荃灣大河道81號寶成樓地下7號舖⭐️ 8.5/10___________________
Intro:
🍽 魚介豬骨湯拉麵
💰 78 ⭐️ 8.5/10
✍🏻 糖心蛋就過熟,蛋黃流心程度低;
✍🏻 拉麵嘅麵質比較粗,個人更愛食幼嘅拉麵;
🏠 拉麵台風
📍 荃灣大河道81號寶成樓地下7號舖