2018-02-10 2500 浏览
食新既燒肉放題,yeah期待以久啦。黑白磚係底,好古典味,外型係綠色小屋咁,幾可愛的。今日我地擇288蚊一位,100分鐘,88發發就之就新年。288有73類野食擇,今日牛舌沽清,唔打緊,食其他!先食點涼拌。芽菜菠菜係叫得最多,因為夠凍,一口肉一口凍菜,好爽。秋葵,冰凍爽脆!蕃茄牛油果就有黑椒味,重口d同牛油果好creamy呀。超級大羽衣甘藍雜果仁沙律,酸既醋油好開胃。好少見有依種菜做放題,好抵!平時一個都幾十蚊。之後仲食左個豆腐沙津,一餐都係3+2,但係3碟肉 2碟菜,嘻嘻。蕃茄吞拿魚他他,又清又咸咁,都唔知講乜!哈哈,但你食過就知,先清後咸!牛肉特選牛肋肉最滿分,不太油又有肉溶溶地感覺呢。特選牛脊肉燒汁,好大塊!特選牛胸腹肉,油脂最高最香口。中間牛肋肉,牛肉質感最強,牛香雖不是最強,但好岩食肉獸。日本產雞腿肉,日本產!288喪食日本產好正。好軟林,富雞味,無凍鮮味! 豬腩肉對我嚟講太肥,但有肥肉食係好味好多嫁,哭!愛豬肉會幾鐘意個豬蘇味。豬肉都有日本產,當然覺得日本豬梅肉最嫩。同燒到邊脆最好食。海鮮燒大蝦爽口彈牙,一remove殼就得,新鮮處理!牛油蒜蓉燒蠔,就算有牛油都無減蠔鮮味。

芽菜菠菜係叫得最多,因為夠凍,一口肉一口凍菜,好爽。
秋葵,冰凍爽脆!
蕃茄牛油果就有黑椒味,重口d同牛油果好creamy呀。

牛肉
特選牛肋肉最滿分,不太油又有肉溶溶地感覺呢。

特選牛脊肉燒汁,好大塊!特選牛胸腹肉,油脂最高最香口。

中間牛肋肉,牛肉質感最強,牛香雖不是最強,但好岩食肉獸。

海鮮
燒大蝦爽口彈牙,一remove殼就得,新鮮處理!

牛油蒜蓉燒蠔,就算有牛油都無減蠔鮮味。

鹽燒帆立貝,小小的都好好味,一絲絲就貝肉,滿滿牛肉味。

原隻魷魚仔個d腳好軟,燒好耐都係軟身不硬

菜都有好多款嫁,最愛燒日式蒜蓉牛油金菇好好味,又好健康咁!野菜盛合乜都有啲,唔洗擇都食哂!

以為咁就完,no la!韓式明太子芝士石鍋飯 迷你烏冬,仲有湯麵又成,好多野食!韓式明太子芝士石鍋飯係small size兩個人食得哂,有少少泡菜提辣。飯焦在底好香口,芝士混飯係絕食。

紅豆鯛魚燒外脆內甜,岩岩好,早知叫多幾件啦。棉花糖反而無咁好食,同難控制燒既火熱。最後仲送móvenpick雪糕,大滿足呀。