2020-03-23
今晚又去咗呢間近期食過覺得好正嘅日本過江龍拉麵:鬼金棒👹 入到去第一件事緊係量一量體溫啦🌡 店員亦會比紙巾我地包番口罩,呢一點好貼心呀😚我地用QR code叫咗一碗增量叉燒味噌拉麵同芫荽辣麻味噌拉麵(男朋友係芫荽愛好者🌿)呢度嘅特式係可以選擇辣度同麻度,啱晒我呢啲食得麻唔食得辣嘅人😛 男朋友就叫咗小辣🌶拉麵一上枱係勁香,令人食指大動🤩 因為湯底真係有料‼️ 飲落口個種麻辣係比較溫和同易入口,唔會愈食愈辣😌 芫荽好香亦都好多,茜友唔可以錯過🤩 不過一定要食之前要同個湯撈一撈,否則會喧賓奪主😉 小辣對男朋友黎講就唔係好夠,下次會試試中辣😋麵條係我近期食過嘅最好之一,粗身少少,麵身軟硬適中😍 我喜歡粗拉麵多過幼嘅,所以停唔到口咁食🤪 舊肉你地都睇到啦,好邪惡😈 一啖有晒肥瘦啱啱好,瘦肉唔會好柴,肥肉又唔會好膩🤤大肉飯都好正,另一邪惡之選😎 舊大肉係同拉麵嘅一樣,食落似係台灣嘅控肉飯,啲汁甜甜地好推介😜作為重口味人士兼食肉獸,我係會再黎食,但睇睇個價錢真係嚇左跳🤑 愈黎愈多日本過江龍黎香港開拉麵,佢地嘅價錢都愈開愈高,$6x跳到$8x,到而家$120🤨 老實講唔係間間都值個價,但呢間我覺得值‼️▫️
▫️增量叉燒味噌拉麵 $115
▪️芫荽辣麻味噌拉麵 $110