2020-04-10
雖然話疫情仍未受控,但始終人係需要有美食陪伴既,今日就同左男朋友去灣仔Honbo食野,店名叫Honbo,當然就係賣漢堡。提供既Burger大部份都係牛肉漢堡,差別只係在於芝士同牛肉既份量。我就嗌左個Cheese Burger $88,呢個份量對我岩岩好,仲比其他漢堡多咗塊生菜,而4 Oz嘅漢堡扒咬落好juicy。我隔離隻食肉獸就嗌左個Honbo 2.0 $148,見到個包果陣嘩左一聲,根本數唔到漢堡同芝士有幾多層,只知咬落去既滿足感夠我回味幾日。食漢堡真係唔可以冇左薯條,我地就嗌左個Cheese Fries $58,薯條係Mcdonald果款 (如果係粗薯就好),每條都掛滿芝士醬,但可惜既係食果陣完全唔熱,有D失望。仲嗌左杯Ginger Lime Lemonade $38,味道尚可,不過不失。