2020-12-02
Beet and Feta Salad ($128)Daily Soup - Tomato Soup ($78)今日試下依間船街街尾嘅小店。前菜叫咗紅菜頭沙律同蕃茄湯,紅菜頭好健康補血架,加埋沙律醬同黑醋食都幾夾。蕃茄湯creamy得嚟都好重蕃茄味🍅,真材實料嘅感覺。Iberico Pork Collar ($228)Fish Papillote ($178)主菜叫咗豬同魚,紙包魚依個烹調方法幾特別,外面層麵包糠魚皮脆脆哋,入面魚肉keep住juicy🐟。黑毛豬係我最滿意嘅一樣食物,厚切豬扒肥瘦適中,好有肉味,一睇個横切面就知佢好腍🐷。Lemon Tart ($68)最後食埋個甜品自家製檸檬撻🍋,撻底鬆化,中間嘅檸檬醬都幾酸,加返上面打到好輕盈又甜甜哋嘅cream食啱啱好balance返。
Iberico Pork Collar ($228)
Fish Papillote ($178)
Lemon Tart ($68)